2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Belföld

Főpolgármesteri megbízott: Tarlós István programjának része a romaügyi stratégia

Tarlós István főpolgármester programja részének tekinti a főváros hosszú távú romaügyi stratégiáját - közölte a romaügyekért felelős főpolgármesteri megbízott szerdán az MTI-vel.

  • Főpolgármesteri megbízott: Tarlós István programjának része a romaügyi stratégia

Nagy Sándor azt írta: Tarlós István 2014-ben nevezte ki őt, azóta szakértők bevonásával elkészült a fővárosban egy hosszú távú romaügyi stratégia, amelynek 80 százalékát a főpolgármester már elfogadta és programja részének tekinti. A fennmaradó kérdéseket az illetékes minisztériumokkal való egyeztetések után terjesztik elé - tette hozzá.

A megvalósult célok között említette a főváros romaösztöndíj-programját, amelynek keretében 60 roma diák részesülhet támogatásban, jelezve, hogy folyamatban van a megváltozott munkaképességű roma emberek munkahelyhez juttatása is.

"Tervben van" továbbá a kisgyermekes roma nők foglalkoztatására irányuló program, hogy az anyák gyermeknevelés mellett is tudjanak munkát vállalni. Ebben segítséget nyújtanak a fővárosi önkormányzat érdekkörében lévő munkáltatók - ismertette Nagy Sándor.

A program része lesz még roma gyermekeknek szóló, iskolán kívüli oktatási programok megszervezése - közölte, arra is kitérve, hogy a további programpontokat "kellő időben" Tarlós István vagy megbízottja fogja ismertetni.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!