2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Főpolgármesteri cicaharc az ellenzéki térfélen

Nincs egyetértés a baloldali pártok között, hogy kit jelölnének főpolgármesternek, valamint, hogy támogatnának-e egy előválasztást.

  • Főpolgármesteri cicaharc az ellenzéki térfélen

A Momentum szerint a pozícióért korábban jelentkező Puzsér Róbert nem alkalmas Tarlós István leváltására, a Liberálisok szerint viszont az előválasztás feltételeit kellene meghatározni.

Ő egy nagyon magával ragadó humorista, meg véleményvezér, akit nagyon sokan kedvelnek– mondta Fekete Győr András, aki az ATV műsorában beszélt arról, hogy a Momentum nem támogatja Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségét, mert szerintük a publicistával nem lehet legyőzni Tarlós Istvánt.

Mi azon dolgozunk, hogy egy ismert jelölt legyen, aki képes maga mögé állítani nemcsak a fiatalokat, de az idősebbeket is itt Budapesten, és aki képes a politikai pártokat is maga mögé állítani. Mert, hogyha erre nem képes, akkor ezek a pártok el fognak indítani más jelölteket és tarlós Istvánnal szemben egy jelöltnek kell állva maradnia– mondta a Momentum elnöke. A Párbeszéd viszont támogatja Puzsér jelöltségét, és a budapesti előválasztást is - mondta a Hír Tv-nek a párt országgyűlési képviselője.

Nagyon örülünk annak, hogy Puzsér Róbert is részt venne az előválasztáson ugye ezt a múlt héten jelentette be, a Párbeszéd egyébként az előválasztás elkötelezett híve és azt gondoljuk hogy demokratikus eszközökkel kell a demokratikus oldalt kiválasztani , azokat a jelölteket, akiket Budapest lakói ez esetben jó szívvel tudnának támogatni , így a Párbeszéd jó szívvel vesz részt az előválasztáson és tudja támogatni ennek győztesét, bárki is legyen az– nyilatkozta Barabás Richárd a Párbeszéd országgyűlési képviselője. 

Az előválasztást viszont egyelőre csak egy gondolatkísérletnek tartják a Liberálisok, míg a párt saját főpolgármester-jelöltje már a programját ismerteti. Sermer Ádám szerint tisztázni kell egy ilyen voksolás feltételeit.

Az előválasztás az csak akkor létezhet valódi megoldásként, ha először is tisztázzuk annak minden egyes feltételét pontosan és másodsorban, amit az előbb is említettem, tartalmi együttműködés szükséges a hátterében. Hiszen az előválasztásnak, hogyha logikailag átgondoljuk az az alapfeltétele, hogy aki abban részt vesz, az elfogadja azt, hogy a vele egy körben részt vevő többi jelölt közül bárki nyer, ő mögé áll. Az előválasztásnak csak akkor van értelme, ha minden jelölt tudja egymásról, aki részt vesz az előválasztásban, hogy közülünk bármelyik fog nyerni, a többiek besorolna mögé– véli Sermer Ádám, a liberálisok jelöltje. A szocialisták már korábban jelezték, hogy ők is támogatják az előválasztást, de a lebonyolításban eltérnek a vélemények.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!