2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

Folyamatosan zajlik a védőoltások beadása

Hír TV

2021. január 9., szombat 15:03

Hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni vakcina beadása a 150-nél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban. Ez országszerte 61 intézmény 5000 bentlakóját és 2000 dolgozóját érinti. Az emberi erőforrások minisztere szerint, amikor a járvány lecseng és az átoltottság kellő mértékű lesz, akkor lehet majd megszüntetni a járványügyi intézkedéseket.

Szombatra 2716 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg. A járványnak így már több mint 10 és fél ezer áldozata van. A kórházban ápolt több mint 5 ezer beteg közül 365-en vannak lélegeztetőgépen. 193 ezren viszont már meggyógyultak.

Rendben halad a lakosság oltása, eddig már több mint 42 és fél ezer egészségügyi dolgozó kapta meg a védőoltást.

Csütörtöktől a szociális ágazatban érintettek körében is megkezdődött a Covid-19 elleni oltás. A 150 főnél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban a hétvégén is folytatódik az oltás. Ez országszerte 61 intézmény, több mint 5000 bentlakóját és közel 2000 dolgozóját érinti.

Az emberi erőforrások minisztere szerint a járvány ellen tett intézkedések eredményei már láthatók, és valószínűleg rövid időn belül újra kézben lehet majd tartani úgy, mint az első fázisban.

Kásler Miklós hozzátette: amikor a járvány lecseng és az átoltottság kellő mértékű, akkor lehet majd megszüntetni a járványügyi intézkedéseket.

Kapcsolódó:

2716-tal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Kásler Miklós: Az orvosi béremelés után az alapellátás átalakítása a cél

Hír TV