2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Folyamatosan apad a Jobbik frakciója

Tovább apadt a Jobbik parlamenti frakciója. Varga Ferenc közösségi oldalán jelezte, hogy kilép a párt képviselő-csoportjából. A létszám folyamatosan csökken. Tavasszal Jakab Péter korábbi pártelnök hagyta el a frakciót, ami mára tízről nyolc fősre csökkent.

  • Folyamatosan apad a Jobbik frakciója

Hiába tette le tavasszal esküjét a Szent Koránára a Jobbik frakciójában ülő egyetlen roma származású politikus, Varga Ferenc nem tagja többé a képviselő csoportnak.

A mai nappal kilépek a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciójából, és független képviselőként folytatom - írta közleményében a politikus, amelyben csak szűkszavúan magyarázta tettét.

Azt írta: legjobb tudása szerint végezte munkáját, a Jobbik frakciójában viszont ezt nem tudja hatékonyan folytatni tovább.

Jakab Péter, a korábbi pártelnök és frakcióvezető négy éve még követelte, hogy a Jobbikot elhagyó Novák Előd adja vissza parlamenti mandátumát, azonban ezt ő sem tette meg. A politikus karrierje három hónap alatt omlott össze a pártban. Tavasszal lemondott a pártelnöki posztjáról, ezt követően pedig megfosztották frakcióvezetői tisztségétől, majd kilépett a frakcióból és a pártból is.

Mandátumát azonban Varga Ferenchez hasonlóan megtartotta. Már mindketten függetlenként politizálnak.

Nem csak a frakció, hanem az egész Jobbik is folyamatosan erodálódik . Stummer János korábbi alelnök néhány hónapja jelentette be, hogy kilép a Jobbikból és a Momentumban folytatja a politikai munkát.

Otthagyta a pártot a miskolci Szilágyi Szabolcs, aki éppen az általa bírált Gyurcsány Ferenc pártjába lépett be.

A párt azonban évek óta fogy. Korábban kilépett már a pártalapító Vona Gábor, de Toroczkai László, Novák Előd, Dúra Dóra, Bencsik János, Varga-Damm Andrea és Volner János szintén távozott már a pártból.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!