2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Folyamatosak az oltások országszerte

Országszerte folyamatosak az oltások. A legtöbb helyen már a második vakcinát kapják a regisztráltak. Az oltópontokon felkészülten, és az előírásoknak megfelelően várják az oltandókat.

  • Folyamatosak az oltások országszerte

Szilágyi Jenő a bejelentkezés során elmondta, hogy Bicsérd mintegy 10-15 kilométerre van Pécstől, lakosainak száma megközelítőleg ezer.

A község háziorvosa kérdésre válaszolva elmondta, hogy az országos oltástervnek megfelelően tudnak oltani, úgy tudnak haladni, ahogy a járási hatóságoktól megkapják az oltóanyagot. 

Szabados Ibolya arra is kitért, hogy jelenleg AstraZeneca-val és Pfizerrel oltanak, valamint részt vesznek a Pfizer- és a Szputnyik-oltópont kialakításában. 

Hajléktalanokat oltott be a pécsi Támasz Alapítvány

A tudósításban elhangzott az is, hogy a Pécsi Támasz Alapítványnál már a második oltást is megkapták a hajléktalanok. 

A Pécsi Támasz Alapítvány hat telephelyen több mint ezer hajléktalant lát el. Közülük bentlakásos otthonokban illetve betegszobákban lévők közül 160-an kérték az oltást. Őket 64 gondozó látja el, a vakcinát ők is megkapták. Egy Pfizer/ Biontech ampullában hat adag van, ezért oda kell figyelni, hogy valamennyit fel tudják használni.

Az alapítvány háziorvosán kívül az egyetem egy oltócsoportja végezte, az adagolásban gyógyszerész hallgatók segítettek.

A hétvégén az ország szinte összes idősotthonában bentlakásos szociális intézményében az ellátottak és a dolgozók körében megtörténnek a második körös oltások.

Oltás a Soproni Gyógyközpontban

Folyamatosan zajlik a koronavírus elleni védőoltások beadása a Soproni Gyógyközpontban is. A diagnosztikai tömbben kialakított oltópontokon egyszerre több ember biztonságos várakozása és megfigyelése is megoldható. Az oltásokra az operatív törzs által közzétett oltási tervnek megfelelően, a központi regisztrációs lista alapján hívják be a jelentkezőket.

A tömeges oltások esetén a jelenlegi 8 mellett további 12 oltópontot nyitnak meg, amelyhez a szükséges személyi és tárgyi feltételek is rendelkezésre állnak.

Nógrád megyében csaknem 3000 embert oltottak be

Ebben a teremben az oltásra várókat vizsgálják a balassagyarmati kórházban.

Itt pedig már a vakcinát készítik elő. Reggel óta folyamatosan érkeznek az oltópontra, ahol Szputnyik és Pfizer vakcinákkal történik az oltás.

Nógrád megyében ezen a héten csaknem 3000 embert oltottak be. Közülük ezren szociális és bentlakásos intézmények dolgozói és lakói.

A gondozottak már nagyon várják, hogy látogatókat fogadhassanak

Ebben a Somogy megyei szociális otthonban 84-en kapták meg szombaton az oltást. Közülük több mint 70-en már a második adagot kapták a Pfizer vakcinájából.

A gondozottak már nagyon várják, hogy látogatókat fogadhassanak, hiszen tavaly szeptember óta nem találkozhattak szeretteikkel.

 

Szlávik János: Mindenki oltassa be magát

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa figyelmeztetett: az utóbbi napokban stabilan magas az új fertőzöttek száma és egyre többen kerülnek kórházba is. Szlávik János ezért mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát. A főorvos megjegyezte: jövő héten már a kínai vakcina alkalmazása is megkezdődhet.

Szlávik János hozzátette: minél többen kapnak oltást, annál nagyobb eséllyel csökkenthető a harmadik hullám nagysága.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!