2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Fizetnek a tankönyvkiadók, ha nem tartják a határidőt

Fizetniük kell azoknak a tankönyvkiadóknak, amelyek nem teljesítenek határidőre.

A közoktatási államtitkár azt mondta: ha egy kiadó hibájából nem tudja időben kiszállítani a tankönyvterjesztésért felelős szervezet a tankönyveket egy iskolába, akkor a felmerülő többletköltségeket a kiadóra terhelik. Czunyiné Bertalan Judit szerint egyelőre rendben halad a tankönyvek kiszállítása, a minisztérium naponta jelentést kap a terjesztésről. Szeptemberben csaknem 1 millió 300 ezer diáknak kezdődik meg a tanév, közülük 730 ezren ingyen jutnak a tankönyvekhez.

– Azokkal a tankönyvekkel, amelyeket a kiadók nem teljesítése hibájából nem tudunk határidőre leszállítani, ott a kiadókra át fogjuk hárítani a külön terjesztési és iskolába juttatás költségét. Ezeket a kiadókat egyébként a raktárba szállítás határidejét követően nyilvánosságra hoztuk, van, aki folyamatosan teljesít, tehát nem minden kiadó esetében küzdünk ezzel, nyilván ennek jogi és a szerződésben vállalt kötelezettségek nem teljesítésére járó szankciókat érvényesíteni fogjuk, hiszen ez a tankönyvterjesztésért felelős szervezetnek külön költségbe kerül, de ebben az esetben is az az elvárás, hogy jusson el a tankönyv az iskolába – mondta Czunyiné Bertalan Judit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Budai Gyula: Ennyire nem nézhetik hülyének Karácsonyék az embereket + videó

Budai Gyula: Ennyire nem nézhetik hülyének Karácsonyék az embereket + videó

Érthetetlennek nevezte Karácsony Gergely „hisztijét” Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a HírTV stúdiójában péntek este , annak kapcsán, hogy a főpolgármester politikai leszámolásról beszélt, amikor megtudta, hogy a NAV házkutatást tartott a városvezető jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!