2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Figyelemelterelés a baloldal diktatúrázása?

Ismét diktatúrát, önkényt emleget a baloldal és a balliberális sajtó. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Magyar Nemzetnek úgy vélekedett, mindezzel saját politikai botrányaikról akarhatják elterelni a figyelmet az érintettek. Az elemző emlékeztetett: a baloldal és a vele szorosan együttműködő médiumok finanszírozó háttere több ponton összeér egymással.

  • Figyelemelterelés a baloldal diktatúrázása?

– Az érintettek most a klasszikus, már jól ismert kommunista trükköket idéző taktikát alkalmaznak: vádold meg ellenfeled azzal, amit te magad csinálsz. Így van ez a fasiszta jelző billogként történő használatával is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a baloldal és a balliberális sajtó közelmúltbeli diktatúrázásával kapcsolatban.

Mint ismert, Nick Thorpe január 11-én videóinterjú adott a Telexnek, amely félrevezető címmel jelent meg (2010 óta olyan a hangulat, mint a Rákosi-korszakban). – Mintha azt mondtam volna, hogy ma olyan hangulat uralkodik, mint egykor a Rákosi-korszakban.

Ez persze képtelenség

– reagált Facebook-bejegyzésében Telex manipulálási kísérletére a BBC kelet-közép-európai tudósítója. Az újságíró szerint a Telex címe egy ártalmatlan mondatát értelmezte alaposan félre. „Még hasonlót sem állítottam, és igen sérelmesnek érzem, hogy ekkora badarságot adnak a számba. Megkértem a Telexet, hogy ezt a kis írásomat közölje a honlapján. A kollégák azonban úgy látják, hogy nem követtek el hibát a címadásnál.”

Most indítsak helyreigazítási pert?

– tette fel a kérdést a tudósító. Legutóbb egyébként január 6-án Márki-Zay Péter az Indexnek fogalmazott úgy: „amíg a gyermekeimet nem fenyegetik Putyin bombái, amikor elküldjük őket a boltba, amíg az Orbán-rendszer kritikusait még nem lövik le az utcán, nem mérgezik novicsokkal és nem zárják börtönbe, addig nem szabad elmenekülnünk ebből az országból”. Egy nappal korábban pedig Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben arról írt, hogy a Fidesz „tönkrement” és „fasiszta bűnszövetkezet” lett.

 Figyelemelterelésről lehet szó

– Jelen helyzetben  azért kerülhetett fel ismét az ellenzéki napirendre ennek a lejáratási kísérletnek az alkalmazása, mert a saját politikai botrányaikról akarják elterelni a figyelmet: a külföldi finanszírozási botrányukról, a szintén határokon átívelő kormánykritikus média kifizetéséről, a belviszályaikról.

Az is nyilvánvaló, hogy igyekeznek a kormánypártok és Magyarország nemzetközi megítélését rontani, így az Európai Bizottsággal történő végső megállapodásnak gátat szabni.

A magyar nemzeti érdek negligálására alapozó politikájuk levét isszák 13 éve, és úgy látszik, ebből mit sem tanulnak – állapította meg Tóth Erik. A kutatási igazgató emlékeztetett, a 2022-es országgyűlési választáson az ellenzéki pártoknak tanácsot adó – hazai és külföldi – stratégák azzal az ötlettel rukkoltak elő, hogy 

a szélsőbaloldaltól a szélsőjobboldalig terjedő választási koalícióval leváltható lesz a Fidesz–KDNP pártszövetség.

– Ennek az összefogásnak a részét képezte az a Jobbik, amely alapítása óta ugyan hosszú utat tett meg, de minden kétséget kizáróan szélsőséges és radikális értékeket valló formációként indult. Ha van olyan párt Magyarországon, amely a fasiszta jelzővel volt jogosan illethető, az pont a Jobbik.

– Ezt a billogot és a balliberális ellenzék történelmi bűnét – vagyis azt, hogy a hatalom megszerzéséért összeálltak a korábban általuk nácinak titulált szervezettel – próbálják meg azáltal elfeledtetni, hogy időről időre a kormánypártokat támadják alaptalan kritikákkal. Azok számára pedig, akik hisznek a Jobbik fordulatában, érdemes azt felidézni, hogy még ma is egy olyan politikus vezeti azt Gyöngyösi Márton személyében, aki korábban származásuk alapján listázta volna a zsidó országgyűlési képviselőket, nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva – mondta az elemző.

Miért kiált diktatúrát a baloldali sajtó?

– A magyar ellenzék politikaformálási feladatát részben az ellenzéki pártok szekerét toló, kormánykritikus médiumok vették át. Ráadásul most már azt is sejthetjük, hogy miért: a baloldal és a vele szorosan együttműködő médiumok finanszírozó háttere több ponton összeér egymással – válaszolt lapunk kérdésére Tóth Erik. Az elemző szerint 

a dollármédia- és dollárbaloldal-ügy épp azt igazolja, hogy nem függetlenek, hanem a nemzetközi baloldal, valamint az amerikai demokrata párthoz köthető pénzügyi és politikai befolyásoltság alatt állhatnak.

– Az sem új jelenség, hogy összehangoltan igyekeznek a közvéleményt formálni. A migráció, a gender vagy akár a háború kapcsán is egy követ fújtak – zárta gondolatait az igazgató.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Fotó: Kurucz Árpád

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!