2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Fidesz–frakcióülés lesz a választás utáni héten

Az önkormányzati választásokat követő héten, szerdától péntekig kihelyezett ülést tart a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk úgy tudja, a tanácskozás helyszíne még nem ismert, a napokban dőlhet el, hol tanácskoznak a kormánypárti frakciók.

  • Fidesz–frakcióülés lesz a választás utáni héten

A korábbi évekhez képest bő egy hónapos késéssel kezdődik az őszi parlamenti idény a választási kampány miatt, a Magyar Nemzet információja szerint október 21-én lesz az első ülésnap az Országgyűlésben. Ezt megelőzően a Fidesz–KDNP a kihelyezett frakcióülésen értékeli az önkormányzati választások eredményét, illetve áttekinti az őszi ülésszak törvényhozási munkáját. Várhatóan a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor politikai helyzetelemző beszédével indul a háromnapos értekezlet.

A következő időszakban a kormányzati munka központi eleme a szuverenitás további erősítése lesz, vagyis kiemelt fontosságú terepnek ígérkezik az európai politika, az új uniós intézményekkel, így az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottsággal való kapcsolat, a magyar nemzeti érdekérvényesítés.

A migráció kapcsán az unió vezető államai részéről ismét napirendre tűzött betelepítési kvóta elleni küzdelem, a határvédelem, illetve az unió bővítése is ilyen, nemzetpolitikai szempontból lényeges kérdéskör lesz. Az ország pénzügyi-gazdasági erősödése is fontos a nemzeti szuverenitás növelése érdekében, csakúgy, mint a családok, a hazai vállalkozások gyarapítása, illetve a tudomány és az innováció fejlesztése. Mindez vélhetően visszaköszön majd a kormányzati döntésekben és a törvényhozás munkájában is.

Ismert, hogy még szeptember végén, 29-én tisztújító kongresszust is tart a Fidesz, amint arról a nyár folyamán Kósa Lajos tájékoztatott. Az önkormányzati választásokért felelős kampányfőnök sajtóhírek szerint jó eséllyel visszatérhet az elnökségbe az alelnöki posztról biztosan távozó Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter helyére.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!