2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Fideszes aktivisták megverése miatt is bíróság elé áll a Jobbik újpesti politikusa

2020. február 27., csütörtök 07:14

Garázdaság miatt áll újra bíróság elé az újpesti jobbikos képviselő, Szabó Balázs – tudta meg a PestiSrácok.hu. A vád szerint az ellenzék reménysége két fiatal aktivistát bántalmazott még 2018 áprilisában. Szabónak nem ez az első ügye, hiszen korábban szintén garázdaságért, illetve hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt pénzbírságot szabtak ki rá, néhány hete pedig rasszista bűncselekményért ítélték első fokon felfüggesztett börtönre. Szabó ugyanakkor nem hajlandó lemondani, de Újpest momentumos polgármestere, Déri Tibor sem határolódott el tőle.

 

Újra bíróság elé áll Szabó Balázs, a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője – tudta meg a PestiSrácok.hu.

Az ügyészség a portálnak címzett, név nélküli válaszából ugyanis kiderült, hogy Szabó a vádirat szerint 2018 áprilisában fideszes aktivistákra támadt rá a XI. kerületben.

A PestiSrácok.hu úgy tudja, a fiatalok a Jobbik választási plakátját fújták le éppen, amikor a több társával együtt megjelent Szabó és nekifutásból hátulról rúgta meg az egyik fideszest, míg a segítségére siető barátját megütötte. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség ezek után garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ellenzéki képviselő ellen, a bíróság pedig 120 óra közérdekű munkát szabott ki rá. Szabó azonban a tárgyalás megtartását indítványozta, így az ügy jelenleg is bírósági szakban van.

A PestiSrácok.hu információi szerint a jobbikos képviselőnek április másodikán kell megjelennie a tárgyalóteremben.

PestiSrácok.hu

KAPCSOLÓDÓ: 

Elgondolkodik lemondásán az újpesti jobbikos

Az ellenzék továbbra is kitart Szabó Balázs jobbikos politikus mellett

Karácsony korábban letagadta, hogy Szabó Balázs bűncselekményt követett el

Két év börtönt kapott a jobbikos Szabó Balázs