2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Elgondolkodik lemondásán az újpesti jobbikos

2020. február 25., kedd 17:06

Elgondolkodik lemondásán az újpesti jobbikos politikus, akit rasszista bűncselekmény elkövetés miatt két év, végrehajtásában öt év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Déri Tibor momentumos politikus azonban továbbra sem határolódott el a politikustól. A Fidesz viszont lemondásra szólította fel Szabó Balázst.

 

Rasszista bűncselekmény elkövetés miatt első fokon két év, végrehajtásában öt év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Jobbik újpesti politikusát. Szabó Balázs a vád szerint 2016-ban sörösüveggel dobált meg tunéziai turistákat, majd társaival együtt megverték őket, miközben „takarodjatok az országból” felkiáltással szidalmazták a háromfős társaságot.

Szabó Balázs Híradónknak azt mondta, elgondolkodik azon, hogy lemond-e.

A jobbikos politikus később írásban is reagált megkeresésünkre, ebben már picit finomabban fogalmazott, azt írta:

„A képviselői mandátumommal kapcsolatos döntést a jogorvoslati lehetőségek kimerítése után hozom meg.”

A politikus az ellenzéki összefogás támogatásával jutott képviselői mandátumhoz ősszel.

Eddig sem párttársai, sem Újpest momentumos polgármestere nem ítélte el cselekedetéért. Déri Tibor azt mondta Híradónknak, hogy nem kívánja kommentálni az ügyet.

A újpesti baloldali összefogás becsapta az embereket hiszen tudták, hogy a jobbikos politikusnak milyen előélete van

– mondta a helyi Fidesz önkormányzati képviselője. Ozsváth Kálmán hozzátette, Szabó Balázsnak mindenképpen le kell mondania képviselői mandátumáról.

Karácsony Gergely főpolgármester még az elsőfokú ítélet előtt mentegette az újpesti jobbikost. Véleménye szerint Szabó Balázs csak szemtanúja volt a verekedésnek.

HírTV