2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott absztraktok

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

Zugló nem tud élni a fejlesztési forrásokkal Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt

Zugló nem tudott élni a fejlesztési forrásokkal, szinte mindenről lemaradt, mert Karácsony Gergely alkalmatlan polgármesteri feladatára - mondta Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltje, a kerület alpolgármestere szombaton a városrészben, újságíróknak.

  • Zugló nem tud élni a fejlesztési forrásokkal Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt

A kormánypárti politikus közölte, Karácsony Gergely összesen legalább 2,5 milliárd forintot hagyott elveszni azzal, hogy nem megfelelően készítette elő a pályázatokat, szabálytalan felhasználás miatt vissza kellett fizetni a kapott pénzeket, vagy egyszerűen csak elügyetlenkedte az egész projektet.

Példaként említette, hogy a kerület még 2016-ban nyert 100 millió forintot a Mogyoródi sporttelepre, azonban ez szerinte sehol sem tart, Karácsony Gergely pedig el sem ment a határidő-hosszabbításról szóló közgyűlésre.

Rozgonyi Zoltán aláhúzta, elmaradt a patakpart fejlesztése is, amire szintén 100 milliót adott a főváros. A Tér-Köz pályázaton újabb 100 milliót kapott a kerület a Vezér út Egressy és Mogyoródi út közötti szakaszának zöldítésére, azonban ez sem tart sehol - tette hozzá, majd megjegyezte, ebben a projektben ráadásul még plusz 300 milliós kormányzati támogatásra is jogosult lett volna Zugló, de nem pályázott.

Kiemelte, az önkormányzatnak 3 millió forintot kellett visszafizetnie a HungaroControlnak, mert a támogatást nem arra használták fel, amire kapták. Az Örs vezér téri szakrendelő 1 milliárd forintos felújítása pedig már 2017 óta egy komédia - jelentette ki, amit azzal indokolt, hogy bár erről testületi döntés született, azt mégsem sikerült betervezni a költségvetésbe egyik évben sem.

A jelölt szólt arról is, az egymilliárdos Cserei utcai tömbfejlesztés pedig azért esett kútba, mert egyszerűen elhibázták a pályázatot.

Hangsúlyozta, a "Fidesz a garancia arra, hogy ez a jövőben nem így megy". A kormánypártok szerint ugyanis minden külső forrást meg kell becsülni, hogy Zugló fejlődő és élhető része legyen Budapestnek - tette hozzá Rozgonyi Zoltán.

Rozgonyi Zoltán kérdésre válaszolva nyomatékosította, megválasztása esetén annak a világnak fognak véget vetni, amelyet "Karácsony Gergely szerint is sötét alkuk, fenyegetések" jellemeznek. "Mi egy átlátható, tisztességes és számonkérhető városvezetést valósítunk meg" - jelentette ki.

Rozgonyi Zoltán a felelőse több olyan területnek, pályázatnak is, melyeket ma kritikával illetett - így reagált a zuglói önkormányzat. Közleményükben azt írták: amennyiben igaz lenne, amit Rozgonyi mondott, már le kellett volna mondania.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

KIM: Tovább erősödik a magyar szakképzési modell

KIM: Tovább erősödik a magyar szakképzési modell

A megújult magyar szakképzési rendszer eredményességét igazolja, hogy Európa-bajnoki ezüstérmesek vagyunk, és a nyolcadik osztály után legtöbben a szakképzést választják - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kedden az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!