2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Fidesz: nem lehet a jövőt a migránspárti politikusokra bízni

  • Fidesz: nem lehet a jövőt a migránspárti politikusokra bízni

A két, húszas éveiben járó férfi, a műsorvezető és a riporter a helyszínen életét vesztette - mondta Szamín Hoszeini, a Hamszada Rádió igazgatója.

Azt nem tudni, hogy a két újságíró adásban volt-e az incidens idején, és sem a rendőrség, sem Hoszeini nem tudta megmondani, hogy mi lehetett a támadás indítéka, amely az északkelet-afganisztáni Tahár tartomány székhelyén, Talikanban történt.

Dzsavád Hedzsri, a tartományi kormányzó szóvivője elmondta, hogy a fegyveresek a támadást követően kereket oldottak, a rendőrség jelenleg is vizsgálódik.

Afganisztánban az idén ez volt a második gyilkosság, amelyet újságírók ellen követtek el. Januárban a kabuli kormány ellen fegyveres felkelést folytató radikális iszlamista tálibok elrabolták és később megölték Dzsávid Núri kormányzati alkalmazottat, részmunkaidős újságírót.

A tálibok és egyéb radikális iszlamista lázadók rendszeresen vesznek célba újságírókat. A szélsőséges felkelők 15 újságírót gyilkoltak meg 2018-ban, ami ezzel a leghalálosabb évnek bizonyult az ország médiaalkalmazottai számára a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-jogvédő szervezet adatai szerint.

A párizsi székhelyű szervezet szerint a világ három legveszélyesebb országa az újságírók számára Afganisztán, Szíria és Mexikó.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bernd Storck: Jó úton halad a csapat

Bernd Storck: Jó úton halad a csapat

A korábbi magyar szövetségi kapitány hangsúlyozta, a kudarcszériát felváltotta egy veretlenségi sorozat, ez az eredményekben látszik, mert "a játék rendben van", ezért elégedett, mert a csapat "jó úton halad".

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!