2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Fidesz: Elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány vezette baloldal falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának

MTI

2021. március 4., csütörtök 12:48

Elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának - mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki videonyilatkozatában.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: "Gyurcsány Ferenc parancsba adta, hogy még a baloldali képviselőjelöltekkel szemben is olyan elvárásokat támasszanak, hogy Czeglédy indulhasson az előválasztásokon, ez az úgynevezett Czeglédy-klauzula".

A kormánypárti politikus ismertetése szerint a baloldali jelöltekkel szemben támasztott mimimumkövetelmény az, hogy a jelölt ne álljon a büntetett előélethez fűződő hátrány hatálya alatt. "A Czeglédy-klauzula lehetővé teszi Czeglédy Csabának, hogy Szombathelyen képviselőjelöltként el tudjon indulni a választásokon" - jegyezte meg.

A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának

"Gyurcsányék az elmúlt években mindent megtettek, és arra játszottak, hogy a Czeglédyvel szemben indult büntetőeljárást megakasszák, megszüntessék" - jelentette ki, példaként említve, hogy ezért Czeglédy Csabát 2019-ben a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájára is feltették, így Czeglédy Csabának mentelmi joga lett és vele szemben megszünteték a büntetőeljárást.

Budai Gyula kiemelte: "a maffiabaloldal kijátszotta a törvényeket és ezért csak a héten tudott folytatódni a Czeglédy elleni büntetőeljárás a Kecskeméti Törvényszéken".

MTI