2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

Fidelitas: Karácsony leplezni próbálja alkalmatlanságát

MTI

2019. július 24., szerda 12:59

A zuglói parkolással kapcsolatos új szerződés bemutatására szólította fel Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke szerdán Karácsony Gergely (Párbeszéd) kerületi polgármestert. Borbély Ádám a zuglói polgármesteri hivatal előtt újságíróknak azt mondta: Karácsony Gergely a szerződések nyilvánosságát ígérte, azonban "folyton bűvészkedik".

Szavai szerint a polgármester hetekre eltünteti, majd amikor ez kiderül, visszacsempészi az önkormányzat honlapjára a szerződéseket, trükközik a parkolásról szóló gazdálkodási adatokkal, nem adja meg a szükséges információkat a helyi képviselőknek.

Karácsony Gergely mindent megtesz azért, hogy elrejtse alkalmatlanságát - fogalmazott a Fidesz ifjúsági társszervezetének budapesti elnöke.

Hozzátette: a polgármester továbbra is adós a zuglói kintlévőségekről és a kifizetetlen számlákról szóló válasszal, de a legjobb az lenne, ha válaszolna a parkolással kapcsolatos új szerződést illető kérdésekre. "Varázsolja végre elő ezeket!" - szólította fel Karácsony Gergelyt.

Borbély Ádám azt is megjegyezte, hogy két hete, amikor lejárt a "Zuglót pénzügyi káoszban tartó" egyik szerződés, akkor a kerület vezetője a hírek szerint "mindenki háta mögött" kötött egy újat, amely éppen polgármesterségének végéig szól.

A budapesti Fidelitas elnöke végül azt mondta, "elhívtunk egy bűvészt, hogy bemutassuk, Zugló polgármestere hogyan viszonyul az átláthatóság kérdéséhez"; ezt követően szerződések "eltüntetését" imitáló "bűvésztrükköket" mutattak be a sajtónak.

MTI