2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Fidelitas: Karácsony fejezze be a politikai ámokfutását!

Illés Boglárka keddi budapesti, az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján közölte: eddig türelemmel várták, hogy a főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra a Fidelitasnál is "betelt a pohár".

  • Fidelitas: Karácsony fejezze be a politikai ámokfutását!

Illés Boglárka keddi budapesti, az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján közölte: eddig türelemmel várták, hogy a főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra a Fidelitasnál is "betelt a pohár".

Hozzátette:

Karácsony Gergely kísérleti laboratóriumként használja a fővárost, ami már tavasszal látható volt, amikor rendeletekkel vezette a várost, és egysávosította a nagykörutat.

Emiatt - folytatta - annak a több tízezer embernek, aki autóval jár munkába, viszi a gyermekeit az iskolába vagy óvodába, el kell viselnie a szmogot és a torlódást - mondta.

A főpolgármester megfelelő tervezés és egyeztetés hiányában hozott meg egy rendeletet, és csak azután érzékelte, hogy érdemes lenne megkérdezni az emberek véleményét - jelentette ki. Ezzel az autósokat a kerékpárosok ellen uszította és fordítva - hangsúlyozta.

A Fidelitas nevében leszögezte:

nem kérnek abból, hogy Karácsony Gergely "játszadozik" azoknak az idejével, akik autóval járnak munkába.

Más egymillió lakosúnál nagyobb városokkal összehasonlítva Budapesten magas a közösségi közlekedés aránya, az egyéb gépjárművel közlekedést tekintve pedig a középmezőnyben található - közölte. Cél, hogy a kerékpáros közlekedés aránya nőjön, de ezt nem úgy kell elérni, hogy ellehetetlenítik az autósok életét - mondta Illés Boglárka.

A sajtótájékoztató után a Fidelitas aktivistái kérdésekkel felmatricázott palackos vizeket osztottak a piros lámpánál várakozó autósoknak. A palackokon az volt olvasható: "Téged sem kérdeztek meg róla, hogy mit gondolsz a körúti biciklisávról? Ez mindenki Budapestje?".

MTI

Maradnak a „Gergely-sávok”

Marad az araszolás és így a dugók is a Nagykörúton. Egyebek között ezzel a témával foglalkozott a Hír TV Budapesti srácok című műsorának legut6óbbi adása.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!