2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kiderült, mivel fertőződött meg a diáklány

Nem ebolás, hanem maláriás a kedden kórházba szállított nigériai diáklány. A Szent László kórházban elvégzett tesztek alapján szerda hajnalra kizárták nála az ebolafertőzés lehetőségét, állapota már stabil.

A fiatal ellátásánál a mentők védőfelszerelést, szkafandert használtak, ami súlyos fertőző betegségre utalhat. Tudósítónknak a III. kerület egyik illetékese megerősítette, hogy a mentőknek volt ilyen riasztása. A diákot a Szent László kórházban megfigyelés alatt tartották. Információink szerint a fiatal az ebolával fertőzött afrikai területről érkezett Magyarországra. Hasonló intézkedésre nemrég Debrecenben is volt példa, akkor a külföldi diákról kiderült, hogy maláriával fertőzött.

A diáklány – aki korábban maláriás lehetett – a trópusi betegségek osztályára került, az intézmény reggelre ígért részletes tájékoztatást.

A lány kezelőorvosa a Hír Televízió helyszíni tudósítójának szerda reggel 7 órakor megerősítette, hogy még az este elvégezték a szükséges vizsgálatokat, amelynek alapján kiderült, maláriás a diáklány. Jelenleg is kezelik, és még nem hagyhatta el a kórházat. Az orvos szerint a lány jelenleg jól van.

Az országos tiszti főorvos, Paller Judit a Hír TV-nek elmondta, a diáklány szeptember 8-án érkezett Magyarországra. Azok a tünetek, amelyek az ebolára utaltak, már csütörtökön jelentkeztek nála: lázas volt és hányt. Azonban ezekről a tünetekről nem szólt a lány egyik kórháznak sem. Paller Judit hozzátette, kedden a BRFK ügyeletese az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól kért segítséget abban, hogy a beteg lányt, – aki a kollégium aulájában feküdt – nem szállítja el a mentő. „Minden ilyen esetet úgy kezelnek, mint ebolagyanút. Ezért a kivonuló mentők csak akkor szállíthatják el a beteget, ha be vannak öltözve a megfelelő védőruhába. A mintákat az Országos Epidemiológiai Központba szállították, ahol kedd este 22.30-kor már meg tudták állapítani, hogy a beteg maláriás. Az ebolavizsgálatokat is elvégezték, ezzel zárták ki annak meglétét” – tette hozzá az országos tiszti főorvos.

A Hír TV kedd esti 22 órás Híradójában, az ebolagyanús esetről szóló helyszíni tudósításunkban tévesen hangzott el, hogy a helyszínre kivonult volna a Terrorelhárítási Központ is, a TEK nem vonult ki a helyszínre és az ügyben semmilyen intézkedést nem tett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!