2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Balaton retró 11:00

Belföld

Felújították a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat

A vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítését célzó projekt keretében mintegy 381 millió forintból felújították a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat.

  • Felújították a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a pénteki átadóünnepségen kiemelte: a kormány az elmúlt években jelentős összegeket fordított egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekre és beruházásokra a gyógyulás korszerű és méltó körülményeinek megteremtése érdekében, valamint azért, hogy mindenki a lakóhelyéhez a lehető legközelebb férjen hozzá magas színvonalú egészségügyi szolgáltatáshoz.

Emlékeztetett: Magyarországon 2010 óta 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást újítottak fel, továbbá 23 rendelőintézet és 31 mentőállomás épült.

Vitályos Eszter elmondta: az egészség megőrzése, az egészséges életmód és az emberhez méltó egészségügyi ellátás biztosítása rendkívül fontos cél, éppen ezért a hazai és európai uniós támogatásokkal zajló fejlesztések tovább folytatódnak.

Közölte, a vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítését célzó projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében mintegy 8,2 milliárd forintból valósult meg.

Az államtitkár emlékeztetett: Kiskunhalas a 2014 és 2020 közötti időszakban csaknem 12 milliárd forintnyi támogatási összeggel gazdálkodhat, amely mintegy kétszerese a hasonló adottságú településekre jutott forrásokhoz képest.

Csiki Zoltán, az Emmi egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára felidézte, hogy Kiskunhalason 1779 óta működik egészségügyi ellátás, kórház pedig 1854 óta. Az 1974-ben elkészült mai, központi tömb 1997-ben nagyszabású rekonstrukción esett át. A folyamat azonban nem állt meg, hiszen a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 2010 óta tizenhárom nyertes pályázaton vett részt, amelyek révén több mint 4,6 milliárd forint fejlesztési támogatáshoz jutott - mondta.

A helyettes államtitkár kiemelte: a magyarországi kórházak fejlesztése mindig is prioritás volt, és az is marad, tehát ezek a beruházások a jövőben is folytatódnak.

Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója elmondta: a projekt keretében a főépület hőszigetelését, valamint nyílászáróinak cseréjét végezték el, amely környezetvédelmi szempontból is lényeges és a fenntarthatóság alapját jelenti. Ezeken kívül a kórház homlokzati rekonstrukciója is megvalósult. Kiemelte, hogy a napi betegellátásban semmilyen fennakadást nem okozó kivitelezéssel egy időben felújították a kórház konferenciatermét és könyvtárát is, illetve elkezdődött a stroke-neurológia új helyre költöztetése.

A főigazgató emlékeztetett: ahhoz, hogy a város és a térség legnagyobb munkáltatója, a mintegy 850 munkavállalót foglalkoztató kórház a régió fejlődő pályára állított intézménye lehessen, további komoly fejlesztésekre van szükség, amelyek tervszerű előkészítése jelenleg is folyik.

Bányai Gábor (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta: jól felszerelt kórházak nélkül az egészségügyet fenntartani nem lehet, ugyanakkor azt is látni kell, hogy Magyarországon van "az egymillió emberre eső legtöbb kórház Európában". Az összesen 156 kórház fenntartása, kiegyenlített fejlesztése pedig nagyon sok forrást igényel - tette hozzá.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Közleményt adott ki a szaktárca az üzemanyagárakról

Közleményt adott ki a szaktárca az üzemanyagárakról

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását - erősítette meg pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Magyar Péter kiírta a politikából a DK-t és a Momentumot is?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!