2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Belföld

Felújított orvosi rendelőt adna el az ellenzék

Kilenc nappal megválasztása után máris értékesíteni akarja Hőgyész képviselőtestülete a község orvosi rendelőjét. A Tolna megyei település ellenzéki polgármestere és testületi tagjai 6-1 arányban megszavazták az előterjesztést.

  • Felújított orvosi rendelőt adna el az ellenzék

Hőgyész orvosi rendelőjét kormányzati és uniós támogatásból 76 millió forintból újították fel, az átadás idén tavasszal volt. A helyiek meglepődtek az értékesítés hírén, a rendelőnek 1750 ember orvosi ellátását kell biztosítania.

Mi meg vagyunk elégedve a doktor úrral. Az asszisztens nővel is. Akármikor megyünk, elfogadja, mit mondok, hogyan mondok, már koromnál fogva is. Én nem tudok mit mondani rá. Akárki találta ki ezt, nem helyes, na

- mondta Zavracsányi Ferencné

Az új testületbe a baloldalhoz köthető képviselők kerültek, akiknek első dolguk volt, hogy megszavazták az eladást. Hatan igennel szavaztak, egyedül Balaskó László ellenezte az értékesítést.

Igazából nem szerepelt semmi írásos anyag, mert szóbeli előterjesztés volt. Sem az összeg nagyságrendje, sem a vevő neve nem hangzott el és arról sem esett szó, hogy a jövőben milyen célra szeretnék hasznosítani az épületet

- fogalmazott Hőgyész önkormányzati képviselője, Balaskó László.  

Hőgyész korábbi polgármestere szerint az új testület rossz döntést hozott, hiszen az uniós támogatás miatt az ingatlant el sem lehetne adni.

Én úgy gondolom, hogy ez nem egy átgondolt, egy rossz döntés volt, amit a jelenlegi testület mellette szavazó tagjai nem hajlandók elismeri, nem hajlandók lenyilatkozni. Megengedhetetlen ez, hogy egy településen egy orvosi rendelőt eladjunk, és kiszolgáltatott helyzetet teremtsünk az embereknek

- nyilatkozta Hőgyész korábbi polgármestere, Botta György. 

Az ügyben kerestük a jelenlegi polgármestert. Telefonon annyit közölt, nem ér rá nyilatkozni, majd bontotta a vonalat.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felcsúton is kikapott a Paks

Felcsúton is kikapott a Paks

A negyedik és a dobogóért küzdő Puskás Akadémia 5-0-ra legyőzte a második helyen álló vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első szombati mérkőzésén.
Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!