2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Felszámolná a falvakat és csökkentené a népességet az Energiaklub elnökségi tagja

A népességfogyás pozitív folyamat, amelyben Magyarországnak élen kell járnia - erről beszélt a Soros György által is támogatott Energiaklub elnökségi tagja egy internetes műsorban. Bart István azt is kifejtette, hogy a falusi életmódnak nincs jövője, ezért felesleges a kormánynak vidékfejlesztési eszközökkel támogatnia.

  • Felszámolná a falvakat és csökkentené a népességet az Energiaklub elnökségi tagja

Magyarország népessége 1981 óta folyamatosan csökken. Ha ez a tendencia nem fordul meg, nem csak egyre kevesebb magyar lesz, de egyre öregebb is lesz a társadalom. Ezt azonban nem mindenki tartja negatív folyamatnak.

„Az, hogy Magyarországnak csökken a népessége, az egy olyan folyamat, amit nem kéne kézzel-lábbal megpróbálni megakadályozni, hanem kezelni kell és el kell fogadni, hogy ez egy ilyen ország, ahol ez a folyamat zajlik” – Bart István, az Energiaklub elnökségi tagja a balliberális elit meghatározó tagjait tömörítő Millennium Intézet internetes műsorában a klímaváltozás kapcsán beszélt arról, hogy a népességfogyás pozitív jelenség. 
„Ugye mi egy olyan társadalomban élünk, amelyikben ugye csökken a népesség. Én nem tartom indokoltnak azt, hogy óriási nagy energiával próbáljuk meg ezt a folyamatot megfordítani. Tehát nyilvánvalóan a Földnek előbb-utóbb az lesz a jó, hogyha megtaláljuk a módját annak, hogy hogyan tudjuk stabilizálni, vagy akár lassan, szép fokozatosan csökkenteni a népességünket. És ebben mi itt Magyarországon élen tudunk járni” – vélekedett Bart.

A Soros György által támogatott Energiaklub szakértője egyébként 2002 és 2005 között az SZDSZ-es Gazdasági és Közlekedési Minisztérium osztályvezetője volt, majd az Európai Bizottságban is dolgozott. Bart István a beszélgetésben a falusi életmód ellen is felszólalt. Szerinte a 21. században már nem élnek faluban az emberek, városba akarnak költözni, ezért felesleges pénzt költeni a vidékfejlesztésre.

A kormányszóvivő híradónk kérdésére úgy reagált, egyértelmű, hogy a bevándorláspártiak inkább a migrációt támogatnák a magyar családok helyett, de a kormány kitart álláspontja és vállalásai mellett.

„Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyar családokat megerősítsük, és aki gyermeket szeretne vállalni, az gyermeket is tudjon vállalni, Magyarországon a gyermekvállalás ne jelentsen egyet a szegénység vállalásával, ez a mindenkori magyar kormánynak az alkotmányos kötelezettsége” – jelentette ki Hollik István.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában beszélt a családvédelmi akciótervet ért kritikákról. Azt mondta, vannak furcsa életmódot választó emberek, akik nem értenek egyet a kormányzati javaslatokkal, de nem ők vannak többségben.

„Mi nem javasoltuk, hogy mindenkinek kötelező gyermeket vállalnia, tehát a különbség az, hogy akinek nem tetszik a családvédelmi akcióterv, hát majd nem él az abban foglaltakkal. De bennünket, akik ebben a hagyományos családtisztelő világban szeretnénk élni, nem érdemes támadni, tehát tartsák meg a véleményüket maguknak” – jelentette ki a miniszterelnök az Inforádióban.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy kormány fontosnak tartja, hogy a vidéki életforma ne szűnjön meg, ezért adnak lehetőséget a falusi csok keretében használt lakás vásárlására, bővítésére és felújítására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.
Megválasztották Sulyok Tamást köztársasági elnöknek

Megválasztották Sulyok Tamást köztársasági elnöknek

Az Országgyűlés titkos szavazáson megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnöknek. A képviselők közül 147-en vettek részt a választáson, akik közül 134-en támogatták, hogy az alkotmánybíróság elnöke legyen Novák Katalin lemondása után az új államfő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!