2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Feljelentést tesznek Sargentini videója miatt

Feljelentést tesz az MTVA Judith Sargentini kampányvideójának lopott felvételei miatt. A holland baloldali párt nemrég egy vágott videót tett közzé, amelyben forrás feltüntetése, engedély, és díj megfizetése nélkül használtak fel több, az MTVA archívumába tartozó védett anyagot.

  • Feljelentést tesznek Sargentini videója miatt

Tizenöt perces videót tett közzé múlt héten a holland Baloldali Zöldek elnevezésű párt. Ebben Judith Sargentini az általa jegyzett jelentésről is beszélt, illetve arról, hogy szerinte sérültek a magyarok jogai.

"Én meg azt mondom, hogy ne tessék hazugságokat állítani."

- így reagált az uniós zöldpárti képviselő videóüzenetére a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Menczer Tamás szerint a videó pontosan olyan, mint Sargentini jelentése: hazugságokkal van tele.

 Ráadásul az is kiderült: a Sargentini videójában látott felvételek egy részét jogtalanul használták fel. Ezeken jól látszik: forrásfeltüntetés nélkül tettek közzé több részletet a köztelevízió archívumába tartozó, szerző jog által védett videóanyagokból, és ezekhez engedélyt sem kértek. A nemzetközi jogelv alapján a más által készített videók ugyanis szerzői jogvédelem alatt állnak.

 Az MTVA vasárnap közleményében azt írta: feljelentést tesznek a lopott felvételek miatt. Közölték: a videó készítői még a csatornák logóit is kitakarták, így egyértelmű a szándékosság. Hozzátették, a köztelevízió honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videoanyagok felhasználását.

 

 

Az összevágott videóban egyébként nemcsak az MTVA, hanem a Pesti Srácok és a Hír Tv felvételeit is engedély nélkül használták fel. A magyar büntető törvénykönyv szerint a szerzői jogok megsértése, amely akár három éves szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!