2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Belföld

Feljelentés az abasári vízszennyezés miatt

Feljelentést tesz az abasári vízszennyezés miatt a Heves megyei kormánymegbízott. Horváth László a Hír Televíziónak azt mondta: a többi közt a szomszédos Gyöngyös és Visonta vízminőségét is meg fogják vizsgálni, mert attól tartanak, hogy oda is juthatott a szennyeződésből. Jelenleg mintegy 2500 embert érint a szolgáltatás szüneteltetése.

Hétfőn este hangosbemondón keresztül tájékoztatták az embereket arról, hogy elzárták a vezetékes vizet a Heves megyei Abasáron. A vízellátást azóta lajtos kocsikkal és ivóvíztartályokkal biztosítják. A vízmű szakemberei a vízmintákban háromféle mérgező szerves oldószert találtak magas koncentrációban.

A lakosságot a megyei védelmi bizottság folyamatosan tájékoztatja, a testületet irányító megyei kormánymegbízott szerint megbetegedésről nem érkezett bejelentés. Horváth László azt mondta, legkésőbb négy héten belül használhatóvá akarják tenni a vezetékes vizet.

„Erre a leggyorsabb és első lépésben legköltséghatékonyabb megoldás az aktív szénszűrőknek a felszerelése, amely leghamarabb 2-4 héten belül történhet meg. Minden más megoldás – új hálózat kialakítása, új kutak, volt honvédségi kutak igénybe vétele – mind hosszabb és bonyolultabb eljárást eredményezne” – fejtette ki a kormánymegbízott.

Abasárt egy közeli bázisról látják el vezetékes vízzel, amelynek közelében a nyolcvanas évek végéig működött egy diódákat gyártó üzem. Ebben használtak olyan oldószereket, amelyeket most az ivóvízben is nagy mennyiségben találtak meg. A védelmi bizottság több környékbeli település kútjait is ellenőrzi, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője pedig büntetőfeljelentést tett az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!