2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Háború Ukrajnában 00:05

Belföld

Felfüggesztik az antikorrupciós bizottság üléseit

Itthon mindeközben a koronavírus miatt felfüggesztik a kispesti antikorrupciós bizottság ülésezését. Ezt a bizottság elnöke Ferenczi István jelentette be. A Fidesz szerint is indokolt a döntés. Dódity Gabriella ugyanakkor arról beszélt, hogy a bizottság kezd önmaga paródiája lenni.

  • Felfüggesztik az antikorrupciós bizottság üléseit

Még az önkormányzati választások előtt hozta nyilvánosságra, a Hír TV és a Magyar Nemzet azokat a videó és hang-felvételeket, amiken Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő, korrupcióról, önkormányzati pénzek elosztásáról, és számos, Kispestet érintő bűncselekményről beszél.

A korábbi felvételeken fehér porral látható és közpénzek ellopásáról beszélő Lackner azóta sem mondott le mandátumáról.

A felvételeken elhangzottak vizsgálatára pedig létre jött a kispesti antikorrupciós és tényfeltáró vizsgálóbizottság.

A bizottság munkája felfokozott hangulatban telt az elmúlt időszakban, azonban a koronavírus miatt egy ideig felfüggesztik az üléseket. Ferenczi István, a bizottság elnöke arról beszélt híradónknak, hogy a tényfeltáró munkát távmunkában is el lehet végezni, ugyanakkor azt még mindig nem tudja senki, hogy a három hónapra létrejött bizottság meddig is működhet pontosan.

A Fidesz képviselője szerint a koronavírus miatt indokolt, hogy ne ülésezzen a bizottság. Dódity Gabriella ugyanakkor arról beszélt, hogy a január végén megalakult testület kezd önmaga paródiája lenni.

A kispesti antikorrupciós és tényfeltáró vizsgálóbizottság munkája a botrányban érintettek meghallgatásával folytatódott volna.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!