2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Fatüzelésre térhetnek át a kisebb iskolákban

Egyre többször merül fel, hogy az elszabaduló gázárak miatt érdemes lenne a közintézmények egy részét átállítani gázfűtésről más energiahordozókra. A Miniszterelnökség vezetője a szombati kormányinfón arról beszélt, hogy több közintézményben is felmérték, át lehet-e állni a fatüzelésre.

  • Fatüzelésre térhetnek át a kisebb iskolákban

Próbáljuk kiváltani a gázt mással, leginkább fafűtéssel. Bármilyen megújuló energia jó, de a fafűtés a leggyorsabb kiváltási mód – mutatott rá Gulyás Gergely, aki szerint elsősorban a kisebb iskolákban lenne erre mód.

Ha pedig így se sikerülne befűteni egy iskolát, bármikor elrendelhetnek online oktatást a következő tanévben.

A köznevelésért felelős miniszter az érintett iskolában, feladatellátási helyen, évfolyamon vagy osztályban határozott időre tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelhet el

– olvasható a tanévkezdésről szóló rendeletben, amely a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken késő este.

Ezt megelőzően a miniszterelnök a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy az erdőgazdaságoknak előírták, vizsgálják meg, hogyan lehetne több tűzifát kitermelni, a felhasználók számára pedig indul egy kályha- és kazánprogram a gázfűtés kiváltására.

Ahol van rá lehetőség, segíteni kell az embereknek, hogy le tudjanak jönni a gázról

– fogalmazott Orbán Viktor. Elmondása szerint újraindítják a Mátrai Erőmű már leállított termelőkapacitásait, betilották a tűzifa kivitelét és meg kell vizsgálni, hogy újra tudjuk-e nyitni a barnakőszén bányáinkat. 

Ripost

Fotó: Shutterstock

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Október elsején kezdődik a népszámlálás

Október elsején kezdődik a népszámlálás

A kérdőíveket október 16-áig lehet kitölteni az interneten, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be online adatszolgáltatás.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Kovács Béla kémkedett: öt év letöltendő fegyházra ítélték

Kovács Béla kémkedett: öt év letöltendő fegyházra ítélték

Öt év fegyházbüntetésre ítélte kémkedés miatt a Kúria a volt jobbikos Kovács Bélát. A harmadfokon eljáró bíróság szerint az egykori EP-képviselő nemcsak előkészületeket tett az Európai Unió intézményei ellen kémkedésre, hanem meg is valósította azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!