2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Fatolvajok ritkítják az erdőket

Egészséges fákat is kivágtak a tolvajok a tiszafüredi erdőkből. A rendőrség eddig 300 köbméter fát foglalt le, és 15 embert gyanúsított meg, de a nyomozás még folytatódik. Júliustól a lopást akár 2 év börtönnel is büntethetik.

A gyanúsítottak legálisan is gyűjthettek volna tüzelőt. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság megengedte, hogy a rászorulók Tiszafüred külterületén összeszedjék a földön fekvő ágakat, az elkorhadt vagy a viharban kidőlt fákat.

Két-háromezer mázsa fát loptak el. „Az első kihallgatások és a lefoglalásokat követően a mai napig körülbelül 300 köbméter fát foglaltunk le tiszafüredi, poroszlói és egyeki lakosoktól” – mondta Kurdics Zoltán alezredes.


A héten Jász-Nagykun-Szolnok megyébe vezényelték a Készenléti Rendőrség több egységét a közbiztonság megerősítésére. A 89 rendőr éjjel és hétvégén járőrözik három kapitányság területén. Tiszafüreden az elmúlt hetekben a művelődési házból loptak hangtechnikai berendezéseket, Tiszabőn pedig az általános iskola réz fűtéscsöveit tépték ki a falból, hogy eladják színesfémként. Júliustól, az új büntető törvénykönyv hatályba lépésétől egyébként egyetlen fa illegális kivágása is bűncselekménynek számít majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!