2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Farkas Örs: Az ellenzék nem nőtt fel a feladathoz

Azzal, hogy ellenzék nem tette lehetővé a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény elfogadását, veszélybe sodortak néhány már meghozott intézkedést -mondta híradónknak a Kormányzati Tájékoztatási Központ vezetője. A kormány a mai napon ülésezik, és vizsgálja azokat a lehetőségeket, hogy hogyan lehet a hatályukat vesztő jogszabályokat pótolni.

  • Farkas Örs: Az ellenzék nem nőtt fel a feladathoz

A veszélyhelyzet meghosszabbítását is tartalmazó törvényjavaslatot az igazságügyi miniszter pénteken terjesztette a parlament elé.

Azonban ezt végül az összes ellenzéki párt elutasította.

Az ellenzék pálfordulása veszélybe sodor több már bevezetett intézkedést. - mondta híradónknak Lomniczi Zoltán. Az alkotmányjogász szerint a kormány egyértelművé tette, hogy a magyar emberek életét , egészségét, testi épségét megfogja védeni.

Az ellenzéki képviselők nem tudtak felnőni a feladathoz és nem érzik a helyzet súlyosságát. – erről már a Kormányzati tájékoztatási Központ szóvivője beszélt. Farkas Örs hangsúlyozta, hogy az ellenzék miatt többek között a beutazási korlátok és a rendezvényekre vonatkozó szabályozások is veszélybe kerültek.

Farkas Örs hozzátette, hogy a mai napon ülésezik a kormány és vizsgálja azokat a lehetőségeket, hogy hogyan lehet a hatályukat vesztő jogszabályokat pótolni. Hozzátette, hogy nagyon bíznak abban, hogy jövőhét elején megadja az Országgyűlés a felhatalmazást a kormánynak a veszélyhelyzet meghosszabbítására.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!