2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Belföld

Falus a háta mögött lévő zebrát hiányolta

Biztonságos gyalogosátkelőt hiányolt a Népligetnél a baloldal főpolgármester-jelöltje, miközben volt egy a háta mögött. Falus Ferenc szerint nemcsak a gyalogosok félnek Budapesten, hanem a kormány is tart a fővárosiaktól, ezért akarja átalakítani a közigazgatási rendszert. A tervről a Népszabadság írt pénteken, a kormány egyelőre nem reagált.

Ezúttal a felújítás alatt álló 1-es villamos vonalán lévő népligeti megállón talált kifogásolnivalót Falus Ferenc. A baloldal főpolgármester-jelöltje az MSZP-s Tüttő Katával azért kritizálta a jelenlegi városvezetést, mert szerintük nem lehet biztonságosan megközelíteni az ideiglenes megállót.

– A közösségi közlekedéshez való hozzáférést biztosítani kell. Építhetik a megállót 20 méter magasra is, azt is mondhatnák, hogy egy létrát csinálunk hozzá, aztán tessék megoldani. Igenis feladat az, hogy egy ilyen megállót meg lehessen normálisan közelíteni.
– De hát meg lehet közelíteni, közvetlenül előtte van az átkelőhely…
– Jó, tudunk erről vitatkozni – fogalmazott Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese.

A gyalogosátkelő egy méterre van a villamosmegállótól, jelzőlámpa is segíti a biztonságos átkelést.

„Félnek, senkiben sem bíznak már”

A baloldal főpolgármester-jelöltje szerint nemcsak a gyalogosok félnek, hanem a kormány is, ezért akarja átalakítani a főváros közigazgatását. „A mai hírek szerint a jövőben polgármesterek helyett helytartókat kívánnak a kerületekbe kinevezni. A cél az, hogy az iskolák, a kórházak, a villamosmegállók, a jövőbeni beruházásaink után a budapestiek maradék vagyonáról is teljesen egyedül dönthessenek” – véli Falus.

A Népszabadság írt arról, meg nem nevezett kormányzati szereplőre hivatkozva, hogy az új közigazgatási koncepcióban a kerületek élén 2019-től már csak helytartók állnának.

Tarlós István szerint a baloldal megint úgy kritizál, hogy közben semmit nem tud felmutatni. A közigazgatási reformra úgy reagált, hogy szerinte kell a változás. „Ha lesz közigazgatási reform, az valóban csak 2019-től lehet hatályos, hiszen ha megválaszt a nép vezetőket, határozott időre választja őket. Helyesnek tartom, ha a közigazgatási reformról lesz olyan vita, amelyben nem egy politikai közösség vesz részt, hanem szélesebb spektrumon mozog” – nyilatkozta a főpolgármester.

A közigazgatási koncepció sajtóhírek szerint három javaslatot tartalmaz. Az első alapján helytartók vezetnék a kerületeket, képviselő-testület nélkül. A második szerint megmaradna a kerületi közigazgatási egység, de erős fővárosi elv érvényesülne. A harmadik verzió pedig öt-hat belső kerületi egységről szólna. A kormány egyelőre nem reagált a Népszabadság cikkére, amely szerint a törvényjavaslatról az önkormányzati választások után, de még idén tárgyalhat a parlament.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!