2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Belföld

Faipari versenyt rendeztek Sopronban + videó

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki Kara nyolcadik alkalommal rendezte meg hagyományos Bázisiskolai Szakmai Faipari Versenyét, ahol idén 14 iskola tanulói vesznek részt.

  • Faipari versenyt rendeztek Sopronban + videó

A verseny és a bázisiskolákkal való együttműködés célja, hogy az egyetem hozzájáruljon a faipari technikumok és szakképző iskolák képzésének sikerességéhez. Tíz évvel ezelőtt indított a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara egy olyan programot, amelynek a neve a „Faipari Oktatás Vertikális Összehangolása”. Ennek a programnak a keretében valósult meg nyolc évvel ezelőtt a Bázisiskolai Szakmai Faipari Verseny. 

„Van egy elméleti része és van egy gyakorlati rész. A gyakorlati rész esetében minden egyes évben egyetemi hallgatók, mégpedig ez is egy kétlépcsős folyamat, művész hallgatók terveznek egy bútordarabot, annak dizájnját, készítenek egy gyártmány tervet és tulajdonképpen a csapatoknak adott körülmények között ezt a bútordarabot kell elkészíteni”

– mondta Magoss Endre, a Soproni egyetem dékánja.

A szakmai megméretésen 3 fős csapatok vettek részt, akik a felkészítő tanáraikkal érkeztek az egyetemre. A 2 napos verseny első napján a diákok elméleti és gyakorlati tudásukból adtak számot.

Megkaptuk az egyetemtől előzetesen a versenyfeladatot, hogy milyen terméket kell elkészíteni, ez egy kis fésülködő asztal, és ezt gyakoroltuk tanműhelyi körülmények között a diákokkal, hogy itt kellőképpen el tudjuk készíteni a terméket – ezt már Roth Gyula, az Erdészeti technikum, szakképző iskola és kollégium részéről mondta.

A mai világban felértékelődik a jó szakmai tudás, a faipar egyre jobban fókuszba kerül. A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara unikális képzést folytat, amely olyan tudást és végzettséget ad a hallgatók számára, amellyel biztos megélhetést teremthetnek maguknak a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!