2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Ez segít megállapítani, mikor lesz árvíz

Országszerte mintegy 140 monitoring állomás segíti a hazai folyók vízállásának elektronikus mérését.

A mérőállomások elhelyezésének elődleges célja egy takarékosabb vízgazdálkodási rendszer kialakítása. Ennek segítségével a jövőben könnyebben megállapítható, hogy mikor lesz árvíz. Az uniós forrásokból finanszírozott beruházás a helyi önkormányzatoknak nem járt pluszköltségekkel. „Nagyon sok monitoring állomásunk van, de ez egy ugrásszerű fejlődést jelent az életünkben. Ezekből a monitoring pontokból ma már szoftverek rakják össze az előrejelzéseket. Ebből mi konkrét vízszinteket tudunk megállapítani bizonyos helyeken, pontokon, amely lehetővé teszi a vízre épülő gazdaságoknak a biztonságát, az időbeli előrelátást” – fogalmazott Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!