2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Este 8 óráig látogathatók a sírkertek

Több mint egymillióan látogatnak ki rokonaik, ismerőseik sírjához a fővárosban. Mindenszentek ünnepe Magyarországon 2000-ben, ötven év elteltével lett ismét munkaszüneti nap.

Mindenszentek és halottak napján is este 8 óráig látogathatók a sírkertek. A hosszú hétvégén várhatóan több mint egymillióan látogatnak ki rokonaik, ismerőseik sírjához a fővárosban. A temetőkben megerősítették a rendészeti szolgáltatást, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek. Országszerte több mint tízezer rendőr lesz szolgálatban.

Pénteken és szombaton mentőautók is készenlétben állnak az Új köztemetőben. Temetőben történt balesethez eddig még nem riasztották a mentőket – mondta a szolgálat szóvivője. „Arra számítunk, hogy mivel nagyon élénk lesz ma a forgalom, az autós- és a gyalogosforgalom a temetők környékén, ennek megvan sajnos a maga balesetveszélye, ráadásul évről évre találkozunk olyan esetekkel is, amikre szerettük volna előre felhívni a figyelmet és megelőzni, mégpedig a kisgyermekeket érő balesetekre. Hiszen egy temetőben egy meglazult sírkő ledőlhet és akár életveszélyes sérüléseket is okozhat” – nyilatkozta a Hír Televíziónak Győrfi Pál.

Egyelőre nincs fennakadás a tömegközlekedésben a a fővárosi sírkerteknél. Az ünnepi hosszú hétvégén egyes buszok és villamosok sűrűbben járnak és több rendkívüli járatot is indított a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)„Budapesten több rendkívüli járat is közlekedik a sírkertek egyszerű megközelíthetősége érdekében, több vonalon pedig sűrűbben indulnak a járművek. Aki teheti, a tömegközlekedési járatokat és ahol lehet, a villamosokat válassza a várhatóan nagy gépkocsiforgalom miatt” – hívta föl a figyelmet Pongrácz Dániel, a BKK Info ügyeletese.

Kegyeleti megemlékezéseket tartanak több temetőben mindenszentek napján a fővárosban és vidéken. A Magyar Békeszövetség gyertyagyújtással emlékezett a háborúk, a terrorizmus és az erőszak áldozataira a Farkasréti temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!