2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Erőszakkal próbált egy csoport migráns Magyarországra jutni Kübekházánál

Erőszakkal próbált egy csoport migráns Magyarországra jutni Kübekházánál csütörtök hajnalban - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

  • Erőszakkal próbált egy csoport migráns Magyarországra jutni Kübekházánál

Szabó Szilvia közölte, mintegy 120 migráns gyűlt össze szerb oldalon, a magyar-román-szerb hármashatár-jel közelében. A rendőrök 3 óra után néhány perccel a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot. A migránsok erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg, illetve szidalmazták őket.

A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák megakadályozták a jogellenes határátlépési kísérletet, sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett - tudatta a százados.

Elhagyatott házakban húzhatták meg magukat a migránsok

Az új fejleményekről Agárdi Gábor számolt be a hármashatár közeléből.

A tudósító elmondta, hogy az illegális bevándorlók Romániába akartak átjutni Szerbián keresztül, de nem jártak sikerrel. A magyar határrendészek meg próbálták feltartóztatni őket. Az eddigi információk szerint szétszéledtek.

A bejelentkezésben elhangzott, hogy kamerán kívül a szerb hatóságok emberei elmondták, hogy járják a környéket, és igyekeznek a migránsok nyomára bukkanni, akik vélhetően elhagyatott házakba húzódtak be.

Nógrádi György: Szervezetten jönnek a csoportok

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő Híradónknak azt mondta, ezek a csoportok szervezetten jönnek Európa felé, előfordul, hogy utazási irodák hirdetik, mekkora összegért szállítanak migránsokat Nyugat-Európába.

Nem ez volt az egyetlen eset, hogy illegális bevándorlók erőszakosan próbáltak bejutni Magyarország területére: legutóbb szeptemberben Röszkénél létrák segítségével másztak fel a határkerítésre, és kárt tettek több térfigyelő kamerában és két szolgálati autóban is.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Van különbség az Európai Néppárt és az európai szocialisták politikája között?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!