2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Erős nyárban bizakodnak a hazai üdülőparadicsomok

Elsősorban hétvégén egyre több magyar vendég látogat el a hazai turistaparadicsomokba, több helyen kiugró forgalmat tapasztalnak. A hétköznapok – főként az elmaradó osztálykirándulások és külföldi vendégek miatt – ugyanakkor sokkal csendesebbek a megszokottnál. Hollókőn attól tartanak, hogy hiába a javulás, a tavasszal kieső bevételeket év közben nem tudják pótolni, emiatt télen lehetnek pénzügyi gondjaik.

  • Erős nyárban bizakodnak a hazai üdülőparadicsomok

– Visszatérőben vannak a településünkre a turisták, hétvégente már egész sokan vannak, hétköznap viszont még nagyon kevesen látogatnak el hozzánk – tájékoztatta lapunkat a Nógrád megyei Hollókő polgármestere. Szabó Csaba hozzátette: utóbbi jelenségnek az az oka, hogy nincsenek osztálykirándulások, így a megszokottakkal ellentétben a diákok nem jönnek el hozzájuk iskolai keretek között. A falu első embere kiemelte: az újraéledő turizmusnak köszönhetően végre újra van a vállalkozóknak és így az önkormányzatnak is bevétele. Szavai szerint ez ahhoz mindenképpen elég, hogy a nyarat és a kora őszt átvészeljék, de ha nem tudnak elegendő tartalékot képezni, akkor a télen lehetnek pénzügyi gondjaik.

Pozitív változást lát a településén Zalakaros polgármestere is. Novák Ferenc a Magyar Nemzetnek arról számolt be, hogy zajlanak a beruházások, felújítások a városban. Emellett azt tapasztalja, hogy korábban nem látott minőségű és márkájú autók jelentek meg a településen. Szavai szerint ez azt bizonyítja, hogy a tehetősebbek most jellemzően nem külföldre mennek pihenni, hanem Zalakarost választják úti célul. – A változó időjárás nem nagyon kedvez a strandolásnak, ennek ellenére az élet nálunk lassan visszatér a régi, megszokott kerékvágásba – tette hozzá.

A Tisza-tó partján fekvő Abádszalókon a június végén, július elején kezdődő nyári főszezont várják. Balogh Gyula polgármester kérdésre kifejtette: az utóbbi hetekben megnövekedett az érdeklődés a település iránt. – Lassan mi is befejezzük a szabadstrandunk felújítását, amely a biztonsági előírásokat is betartva háromezer embert fogadhat majd. Ezzel együtt szerényebb bevétellel számolunk ezen a nyáron, de abban bízunk, hogy a végén kellemes meglepetés ér majd minket – fogalmazott Balogh Gyula.

 
Tihany megtelik hétvégenként, de hétköznap még sok az üresjárat Fotó: Veszprém Megyei Napló/Pesthy Márton
 

 

– Érdekes helyzet alakult ki a településen, mert miközben a hétvégék nagyon erősek, sokszor a gépjárműforgalmat is alig tudjuk kezelni, olyan sok ember van, a hétköznapokon viszont nagyon sok az üresjárat – mondta Tihany polgármestere. Tósoki Imre szerint utóbbira náluk is az a magyarázat, hogy nincsenek osztálykirándulások, nem jönnek a szervezett csoportok az apátságot megtekinteni, és elmaradtak a külföldi turisták is. Hozzátette: a hétvégi kiugró forgalom ugyanakkor nem hozza vissza azt a veszteséget, ami hétköznapokon keletkezik, mert a szálláshelyek és az éttermek nem tudnak szombaton és vasárnap kétszer annyi helyet biztosítani.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!