2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Különös dolgokat mond a Kovács, Janics duó trénere

Furcsa viselkedési elemekről számolt be a Hír TV-nek a Kovács, Janics kajakosduó edzője, Kovács László, aki azt is elmondta, az olimpiai címvédő páros alig edzett együtt London előtt.

Négy magyar női kajakozó is jelezte a hazai szövetségnek, hogy más ország színeiben folytatná a versenyzést. A Szerbiába tartó Douchev-Janics Natasa és Benedek Dalma mellett Paksy Tímea Ausztriában, Sarudi Alíz pedig Cipruson versenyezne tovább.

– Lényeg a lényeg: Ausztriában folytatom a civil életemet – a tízszeres Európa-bajnok Paksy Tímea úgy érzi, nyugati szomszédunknál jobb körülmények várják. A kajakozó hozzátette: elsősorban a civil életére koncentrál, és edzőként dolgozik majd Linzben, de ha az osztrák szövetség hívja, örömmel csatlakozik a válogatotthoz. A versenyző már jelezte szándékát a Magyar Kajak-kenu Szövetségnek. – Van erre 30 napjuk, hogy eldöntsék, én pénteken beadtam a papírokat, nem vártam a reakciót; beadtam, aláírattam, hogy átvették és 30 nap múlva várom a döntést. Igazából nem gondolom, hogy azok után, amiket értem tettek, illetve nem tettek, bármilyen joguk lehetne arra, hogy beleszóljanak az én életembe. Ha annyira akarták volna, hogy maradjak, lehet, hogy egy-két olimpián részt tudtam volna venni.

Paksy Tímea elmondása szerint két éve nem kapott fizetést klubjától, az MTK-tól.

Hétfő este a TF olimpiai előadás-sorozatának vendége lett volna Storcz Botond kajak-kenus kapitány, illetve a szövetség elnöke, Baráth Etele. Egyikük sem ment el, így a Görögországban edzőtáborozó női kajakosok hiányában a hallgatóságnak meg kellett elégednie három férfi érmessel. Dombi Rudolf, Kökény Roland és Kulifai Tamás így is kiváló hangulatú rendezvényen válaszolgattak a kérdésekre.

Egy másik távozó, az olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa azonban úgy tűnik, nem ilyen okok miatt hagyja el Magyarországot. A versenyző klubja szerint nem a megbecsülés hiánya vagy anyagi gondok miatt költözne Szerbiába.

– Szeged polgárai mögötte, mellette álltak. Szeged vezetése mindenben segített, rugalmasan együttműködött velünk, nem létezik szerintem ennél jobb ajánlat. Nem lehet ennél jobban szeretni, nem lehet ennél jobban megbecsülni, meggyőződésem, hogy nem anyagi kérdés – vélekedik Petrovics Kálmán, az EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület igazgatója. Janics nemcsak országot, hanem edzőt is vált. Négy év közös munka után szakít Kovács Lászlóval, aki a Hír TV Stopper című magazinműsorának azt nyilatkozta: a versenyző már a londoni ötkarikás játékok előtti felkészülés sem volt zökkenőmentes. Janics és párostársa, Kovács Katalin alig gyakoroltak együtt.

– Nem tudtunk nagyon dűlőre jutni. Ezek a belső feszültségek benne voltak a felkészülésben is. Már azt nem is mondom, hogy a vége felé még fegyelmivel is próbálták Natasát arra téríteni, hogy vegyen részt Szolnokon az edzőtáborban. Ő ezeket az „erőltetett” dolgokat nagyon másképp fogja föl – mondja Kovács László vezetőedző. Douchev-Janics Natasa sorsa szerdán dőlhet el Szegeden, ahol a magyar és a szerb kajak-kenus szövetség egyeztet a versenyző jövőjéről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!