2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 22:40

Belföld

Ennyiért vehetünk idén fenyőfát karácsonyra + videó

Idén nem drágult az élő fenyőfa, tavalyi árakon juthatnak hozzá a vásárlók. A lucfenyőt négy-, az ezüstfenyőt hat-, míg a nordmann fenyőt nyolcezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok.

  • Ennyiért vehetünk idén fenyőfát karácsonyra + videó

Egy felméréséből kiderül, hogy a vásárlók nagyjából fele legalább hétezer forintot költ erre a célra, és minden negyedik vásárló tízezer forintnál is többet szán a fenyőfa megvásárlására.

Visszavonhatatlanul itt karácsonyi szezon, már megjelentek az első fenyőfa árusok, és már most lehet látni, hogy az árak nem változtak a tavalyi évhez képest a vágott fenyők esetében.

A földlabdás fenyők ára növekedett a tavalyi évhez képest - tudtuk meg árusoktól. A vásárlók körében továbbra is a nordmann fenyő a legnépszerűbb, akár élő, akár vágott fenyőről van szó.

Magyarországon ma 600-700 családi gazdaság termeszt 3000-3500 hektáron fenyőfát, az így megtermelt mennyiség a hazai kereslet mintegy háromnegyedét fedezi. Noha csapadék szempontjából 2023 kedvező időszaknak bizonyult, az éghajlat változása hosszabb távon komoly kihívást jelent az ültetvények számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!