2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Belföld

Emlékezés a pozsonyi csatára

Egy nemzetet nem lehet félreállítani és megbélyegezni, ha erős identitással rendelkezik, tisztában van múltjával és világos jövőképe van - mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára pénteken Zalaegerszegen, a Pozsonyi csata 1116. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

  • Emlékezés a pozsonyi csatára

Latorcai Csaba hangsúlyozta, hogy meg kell emlékezni a történelmi eseményekről és a nemzeti hősökről, akik nehéz harcok árán őrizték meg az ország szabadságát és jövőjét.

A pozsonyi csata idején - 1116 évvel ezelőtt - a nemzet jövője és megmaradása volt a tét, és ma is így van. "Most a tárgyalóasztal jelenti a csatateret, és ott kell kiállniuk értékeink és érdekeink mellett". Ahogy 907-ben, most is összefogásra és a határozott cselekvésre van szükség, hogy megvédjük a békét és a szuverenitást, hogy szabad nemzetként dönthessünk a jövünk felől - mutatott rá az államtitkár.

A hagyományos családmodellt, a gyermekek jövőjét és az időseket minden lehetséges módon és törvényes eszközzel meg kell védeni. A kormány célja egy olyan identitásában kikezdhetetlenül erős ország, ahol a polgárok harmóniában élnek. Tisztességes és becsületes munkával biztosítani tudják saját és családjuk megélhetését. "A történelem most ismét választás elé állít bennünket", a tét a nemzet megmaradása és Európa jövője - mondta Latorcai Csaba.

Paál István, a megemlékezést szervező Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének elnöke arra emlékeztett, hogy a pozsonyi csata a magyar hadtörténet egyik legfontosabb győzelme volt, amelyet követően több mint 120 esztendeig nem támadták meg az országot.

A Baross ligetben emelt Pozsonyi csata emlékműnél a város és a megye vezetői, valamint az intézmények és társadalmi szervezetek képviselői helyeztek el koszorúkat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CNN: bajban van Joe Biden

CNN: bajban van Joe Biden

Egyre durvul a kampány az Egyesült Államokban, azonban a Trump elleni karaktergyilkossági kísérletek a demokraták belső problémáiról árulkodhatnak a CNN szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt: Elment mulatni a Péter

Bayer Zsolt: Elment mulatni a Péter

Mindig mindenki hazudik, egyedül a hernyó beszél reggeltől estig színtiszta igazat – írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amelyet változtatások nélkül közlünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!