2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Embertelen: rabszolgaként tartotta fogva alkalmazottait

Kényszermunka bűntettének gyanúja miatt vettek őrizetbe egy csanádpalotai férfit, aki embertelen körülmények között dolgoztatta és fogva tartotta az alkalmazottait.

Kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe egy csanádpalotai férfit. A gyanú szerint a 63 éves vállalkozó tisztességes jövedelmet és megfelelő szállást ígérve csalt a tanyájára napszámosokat, akiket aztán megállás nélkül dolgoztatott és fogva tartott. A gyanúsított lánya szerint azonban a vádak hamisak és csak bosszúból tett feljelentést az egyik alkalmazott.

A gyanú szerint egy csanádpalotai tanyán tartották rabszolgaként fogva az alkalmazottakat. A tulajdonos eredetileg elfogadható bért és megfelelő szállást is ajánlott, de a dolgozók csak rossz minőségű, romlott ételt, penészes kenyeret és emberhez nem méltó szálláskörülményeket kaptak. A sértettek azt mondták, hogy megállás nélkül, éjjel-nappal dolgozniuk kellett, és a fizetség is elmaradt.

„A feljelentők elmondása alapján a férfi, amikor többen megpróbálták elhagyni a tanyát, akkor utánuk ment, illetve erőszakkal kényszerítette őket arra, hogy visszatérjenek a tanyára – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – Több alkalommal megfenyegette őket azzal, hogy bántalmazza őket, illetőleg megöli őket, hogyha nem azt teszik, amit ő mond nekik” – tette hozzá Szenti Szabolcs.

A vallomások szerint volt olyan eset, amikor az egyik napszámos ujjai a télen elfagytak, de a gazda nem engedte, hogy orvoshoz menjen.

„Haragudott apukámra, és egyszerűen ennyi.” A gyanúsított lánya szerint csak bosszúból jelentették fel az apját. Arra a kérdésre, hogy milyen körülmények között éltek a dolgozók, azt mondta, megfelelő ellátást és fizetést is kaptak.

A rendőrök a házkutatás során öt napszámost találtak, de a gyanú szerint ennél jóval több sértettről lehet szó. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a tanya gazdáját kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!