2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Emberölésnél 14-ről 12 évre csökken a büntethetőségi korhatár

Szigorú, de nem kegyetlen a július 1-jével hatályos új büntető törvénykönyv az igazságügyi államtitkár szerint.

Répássy Róbert hangsúlyozta: a jogszabály igazságos, tettarányos, következetes és az áldozatokat védi. A jövőben az erőszakos bűncselekményeknél, az emberölésnél, halált okozó testi sértésnél, rablásnál és a kifosztásnál 14-ről 12 évre csökken a büntethetőségi korhatár.

Répássy Róbert a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arról is beszélt: mivel az Európai Unió megtiltotta az ügyáthelyezéseket, ítélethozatalokat új bírák kinevezésével gyorsítanák meg. „Új bírói státuszokat kell létesíteni a legleterheltebb bíróságokon így a fővárosi törvényszéken, és természetesen a szakértői intézeteknek. A támogatására azért is szükség van, hogy gyorsabban tudjanak szakvéleményt adni, és ami még ennél is fontosabb, hogy a bírók munkatársainak számát is növelni kell, a tisztviselői létszámot is növeli a kormány, ez összességében 6 milliárd forint 5 év alatt” – jelentette a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tart a közel-keleti háborús konfliktus eszkalációjától?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!