2019. február 23.,
szombat, Alfréd napja

Elviselhetetlen szag, szeméthegyek – hulladéklerakónak használják az utcát

Hír TV

2018. augusztus 10., péntek 16:41, frissítve: péntek 17:32

Elviselhetetlen bűz, szeméthegyek és rendkívüli kosz – évek óta illegális szemétlerakónak használják a csepeli Vasas utcát. A helyiek azt mondták: tudják, hogy kik hordják oda rendszeresen a hulladékot, de nevet egyikük sem akart mondani, ugyanis félnek tőlük. A helyzetet bonyolítja, hogy a terület a főváros tulajdonában áll, így Csepel Önkormányzata egyedül nem tudja felszámolni a szemétlerakót.

Hegyekben áll a szemét a csepeli Vasas utcában. A helyieket már több éve bosszantja a kosz és a bűz – többen fertőzéstől is tartanak. A nagy meleg és az erős napsütés miatt szinte elviselhetetlen a szag.

Péntek reggel már nem először történt meg, hogy valaki meggyújtotta az összehordott szemetet. Murzsa Gyula márciusig őrként dolgozott az önkormányzat megbízásából. Azt mondta: csak rosszabb a helyzet amióta senki nem ügyel, de már akkor is féltette testi épségét a szemetelőktől.

„Mikor itt dolgoztam folyamatosan hordták a szemetet hiába szóltam, pedig zsákot is biztosítottam volna, de ezekkel az emberekkel nem lehet kompromisszumot kötni” – mondta.

Murzsa Gyulán kívül az utcában többen is azt mondták, hogy tudják kik szemetelnek, de nem merik megmondani, félnek tőlük. A helyiek szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó már értesült a problémáról.

„A közterület-fenntartó heti kétszer elviszi a szemetet, és van olyan, hogy négy méteres befelé meg fölfelé is, nagyon nagy, mi azt szeretnénk, hogy tiszta legyen a környék és ne legyen csótány és ne legyen fertőzés” – nyilatkozta Kapin Lászlóné.

A csepeli önkormányzat azt írta, a terület nem Csepel, hanem a főváros tulajdonában áll, és egyeztettek a Fővárosi Közterület-fenntartóval. A problémát az okozza, hogy egy környéken élő család nem hajlandó szemétszállítási díjat fizetni és inkább ingyen hordják oda a hulladékot. Az önkormányzat azt ígérte, amíg nem tudják felszámolni véglegesen a szeméttelepet, igyekszik több rendőrt és térfigyelő kamerát küldeni a helyszínre.