2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Elúszik a pénz, ha nem váltják be

Majdnem két milliárd forint értékben maradt még felhasználatlan üdülési csekk Magyarországon. Ezeket már csak egy hónapig lehet elkölteni. Erre akarták felhívni az üdülési csekktulajdonosok figyelmét egy látványos akcióval a sárvári gyógyfürdőben.

Országosan sok még a beváltatlan üdülési csekk.

– Az üdülési csekkből a turisztikai szakma állásfoglalása szerint még 2 milliárd forint volt bent egy hete. Ma körülbelül azt mondjuk, hogy 1,7 milliárdnyi van még bent – jelentette ki Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke.

Ezek érvényessége idén december 31-én lejár, ezért figyelemfelkeltő akciót szerveztek a sárvári Gyógy-és Wellnessfürdőben. Üdülési csekk tortát szolgáltak fel és az utalványokból hajtogatott papírcsónakok jelképezték az üzenetet: elúszik a pénz, ha nem váltják be év végéig. A kifutó üdülési csekk helyébe a Széchenyi Pihenőkártya lép. A kezdeti nehézségek után nyár közepe óta dinamikusan növekszik a használata. Az igényelt 60 milliárd forintból a munkavállalók eddig csaknem 30 milliárdot már el is költöttek.

– Rendkívül fontos az egész magyar turizmus megerősítésében külön a belföldi idegenforgalom megerősítése. Azt gondolom, hogy a SZÉP-kártya nagyon fontos eleme ennek, és pont attól, hogy mind a hazai költések tekintetében a vendégéjszakák számában az utazások számában ez megduplázódjon – nyilatkozta a Hír TV-nek a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezési államtitkára, Csizmadia Norbert.

A kormány többször is módosította már a SZÉP-kártya feltételeit, amivel folyamatosan gördülékenyebbé tette felhasználását. A fürdőszövetség azt szeretné elérni, hogy az étkezésre és szállásra fordítható összegekből is lehessen fürdőbelépőt venni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!