2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Eltűntek a BKK-automaták – helyükön már hajléktalanok trónolnak

BKK

Padként használják a leszerelt jegyautomaták talapzatát a hajléktalanok. A megmaradt jegykiadó gépeknél meg állhatnak sorba a tömegközlekedni-vágyók.

  • Eltűntek a BKK-automaták – helyükön már hajléktalanok trónolnak

A Metropol egyik olvasója küldte be ezt a képet, és mint írja, úgy tűnik, mintha szívatni akarná a lakosokat a Karácsony Gergely vezette önkormányzat.

 

 

A városban spórolásra hivatkozva szereltetett le számos jegyautomatát a BKK. Így most üres betontömbök csúfítják el a forgalmas csomópontokat, amelyek a szeméttől és a mocsoktól eleve egyre rondább képet mutatnak. Közben meg a maradék „túlélő” automatáknál kígyózó sorokra és hosszú várakozási időre számíthatnak az emberek.

Pórul járnak a külföldiek is

Eddig egyszerűen és gyorsan tudtak az idelátogatók BKK-jegyeket vásárolni a jegyautomatákból. Ők most simán lekéshetik az átszállást amiatt, hogy a megmaradt jegyautomatáknál kénytelenek sorban állni.

46 jegyautomatával van kevesebb

„A jelenleg üzemelő 364 automatából 318 elérhető gép lesz a fővárosban” – jelentette be korábban a Budapesti Közlekedési Központ. Magyarázatként azt írták, hogy ezzel pénzt spórolnak, és amúgy is megváltoztak a jegyvásárlási szokások, nincs szükség ennyi automatára.

Mit szól ehhez a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója?

“Nem jó ötlet leszerelni a jegyautomatákat spórolásra hivatkozva, hisz épp ezek szedik be a bevételek nagyját. Szomorúan látom, hogy az elmúlt napokban mégis sorra tűnnek el az automaták Budapest csomópontjaiból” – kommentált Vitézy Dávid facebook oldalán. A volt BKK-vezér hozzátette – „Az automaták szedik be 2021-ben is a BKK bevételeinek többségét. Többtízmilliárd forintot szed be a BKK az automaták révén.”

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!