2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

ELTE-listabotrány: megvan a vizsgálóbizottság jelentése

Nincs összefüggés az ELTE listázása és a kiosztott szociális ösztöndíjak, illetve kollégiumi helyek között – ez derül ki az egyetem bölcsészettudományi karának belső vizsgálati jelentéséből.

A vizsgálóbizottságot azért hozták létre, mert kiderült, hogy a kar éveken át listázta a hallgatókat pártszimpátia, felekezet és vélt származás alapján. A Magyar Nemzet a jelentésre hivatkozva azt írja: hiába voltak jobbikos tagok és szimpatizánsok az intézmény HÖK-ös vezetői között, nem lehet bizonyítani, hogy a diákképviselet pártszimpátia alapján juttatott volna előnyhöz egyetemi hallgatókat. A lap úgy tudja: az elkészült jelentés többek között etikai kódex megalkotását javasolja minden egyetemnek, illetve a rektor helyett egy külső intézménynek adná a hallgatói önkormányzatok feletti törvényességi felügyeletet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc évvel ezelőtt a Gyurcsány-féle baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!