2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sajdik

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Elszívja a baloldali szavazókat Magyar Péter + videó

A legnagyobb vesztese a Magyar Péter jelenségnek a Momentum. A Nézőpont Csoport vezetője szerint a párt, akár el is tűnhet a politika színteréről. Mráz Ágoston a Tranziton szervezett vitán azt mondta: "a baloldalt hárompólusúnak látja a politikai élet új szereplője" - Magyar Péter mellett Gyurcsány Ferenc és a Kétfarkú Kutya Párt szerepel.

  • Elszívja a baloldali szavazókat Magyar Péter  + videó

Akár 3-4 mandátumot is szerezhet Magyar Péter pártja az európai parlamenti választásokon Horn Gábor szerint. A volt SZDSZ-es politikus megjegyezte: Magyar Péter leginkább a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szavazóit szívja el.

"Akár ki is eshetnek ezért a parlamentből, tehát elképzelhető, mert annyira az a szavazói kör az, amit meg tud szólítani most Magyar, hogy onnan tudja leginkább elszívni a szavazatot, tehát ott kritikus helyzetbe kerülhet mind a két társaság.” -  mondta Horn Gábor a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Mráz Ágoston Sámuel is a Momentumot nevezte a legnagyobb vesztesnek, szerinte az ellenzéki párt akár el is tűnhet a politika színteréről.

"A baloldalt három pólusúnak látjuk. A hagyományos baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével – ami egyébként el akarta volna foglalni az EP választás után az egészet. Magyar Péter az új baloldal – mert a Zoli által emlegetett Holowina az ugye a baloldal szekerét tolja Lengyelországban, tehát senkinek ne legyen illúziója e téren – és a Kutyapárt is szerintem lehet egy harmadik pólus.” -  fogalmazott a Nézőpont Csoport vezetője, Mráz Ágoston.

A Századvég politikai elemzési igazgatója pedig feltette a kérdést: vajon Magyar Péter is Gyurcsány mellett köt ki? 

"Hiába mond most Magyar Péter bármit, ugye láttuk Márki-Zaynál is, hogy 180 ezer ellenzékváltó szavazót bevonzott az előválasztás első két fordulója között, aztán ott kötött ki Gyurcsány Ferenc mellett ahol a Momentum is kikötött meg az LMP is meg a Jobbik is.” - vélekedett a Századvég politikai elemzési igazgatója, Kiszelly Zoltán.

Az elemző felidézte, hogy az említett ellenzéki pártok korábban Gyurcsány Ferenc ellen fordultak, a választások előtt azonban mind az egykori bukott miniszterelnök mellett kötöttek ki. Kiszelly Zoltán ezért esélyesnek látja, hogy 2026-ban Magyar Péter is beáll a sorba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robbanás történt Tapolcán

Robbanás történt Tapolcán

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, szakemberek vizsgálják az épület statikai állapotát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!