2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Előre bejelentett hűtlenség

Képzeljük el, hogy egy másfél éve tartó házasságban a férj egyszer csak azt mondja asszonyának: idefigyelj, találtam egy szebb és gazdagabb hölgyeményt, én most egy ideig semmi mással nem foglalkozom, csak a neki való széptevéssel, udvarlással, s ha engem választ a szaporodó kérők közül, akkor bizony úgy elhagylak, mint eb a Szaharát. Viszont ha hoppon maradok, akkor jobb híján mégis maradnék veled. Azt hiszem, ennek az úrnak a kedves neje az összes szemét kikaparná ott menten, esetleg a sodrófával kicsikét fejbe vagdosná, mindenesetre a minimum, hogy kidobná az összes cókmókját, menjen hites ura, amerre lát.

  • Előre bejelentett hűtlenség

Pont ilyen előre bejelentett hűtlenségben vétkes Karácsony Gergely és egynémely ellenzéki városvezető. A főpolgármester, mióta elnyerte szíve választottjának kezét, azóta mint hazug hitves, égre-földre esküdözött, hogy dehogy vágyódik ő máshoz, máshová, neki ott jó, sőt a lehető legjobb. Éppen nem mondta ki, de nagyjából úgy riszálta, húzta-vonta magát a miniszterelnök-jelöltségtől, hogy az egyszerű ember azt hihette, ez még mindig úgy gondolja, ahogyan egy korábbi jelöltségéről nyersen megfogalmazta: „alapvetően az az érzésem, hogy a f…szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.” (Nota bene: én azt gondolom, alapvetően most is jobb lett volna, ha el sem kezdi.)

Mindenesetre hamar kiderült, hogy az egész csak egy olcsó képmutató trükk, csak kellette magát, s ha tehetné, már holnap otthagyná a főpolgármesteri hivatalt. Mert ő egy Vörös Hadseregbe oltott IV. Bélának képzeli magát, akinek fel kell szabadítani az országot a nácik uralma alól, s újjáépíteni mindent, amit ez a Fidesz-kormány lerombolt. Biztosan sokat utazott a klimatizálatlan metrókon, villamosokon, s agyára ment a hőség.

Azt nem tudom, hogy mit csinál a többi, hasonló cipőben járó, a baloldali összeborulásban vétkes polgármester, hogyan tudják összeegyeztetni a munkájukat a jelölt-jelöltségért folyó „öldöklő” küzdelemben, de az látható, hogy Karácsony nem törődik a várossal. Nem mintha korábban kezét-lábát törte volna, hogy felvirágoztassa Budapestet, sokkal inkább a Facebook-posztjai olvasásával múlatta az időt, mert hisz állítólag nem ő írja azokat, legalább utólag tudja, mi a véleménye. Esténként meg a Mostan színes biciklisávokról álmodom kezdetű verset mormolta, de mióta bejelentette, hogy elindul az előválasztás kamu versenyén, végképp nem ér rá a fővárossal foglalkozni. Nincs érkezése összehívni például a hónapok óta kényszerűen nem ülésező Fővárosi Közgyűlést sem, pedig éppenséggel lenne mit megtárgyalni. Például hogy mit kezdjenek azzal a ténnyel, hogy Budapest jelképe mára nem a Parlament épülete, nem a Vár, nem a dunai panoráma, hanem az állandósult dugóban szitkozódó autós lett. Persze, mint tudjuk, ezért is Tarlós István a hibás, de főképpen Orbán Viktor.

Nem tudom, mit gondolnak a fővárosiak vagy az elvágyódó polgármesterű vidéki településeken élők, akik most azzal szembesültek, hogy választott vezetőjük éppen megcsalja őket. Ők másfél éve azért szavaztak ezekre az emberekre, mert azt hitték, azzal hitegették őket, hogy választottjuk legalább öt éven keresztül értük, a településükért dolgozik majd. S most azt látják, hogy ők már nem fontosak, nem fontos a város, amelynek élén állnak. Ők már magasabbra, messzebbre vágynak. S ha mégis maradnak a ’22-es választások után, hogy néznek majd a választóik szemébe? Mint egy hazug, a kuplerájban lebukott férj, aki csak azért kuncsorog otthon, mert elfogyott a pénze. Nem irigylem őket. Mármint nem a Karácsony-féléket, értük nem kár. De a választóik többet érdemelnek.

Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztõség/Máthé Zoltán

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!