2020. február 20.,
csütörtök, Aladár, Álmos napja

Eloltották a tűzoltók a Soroksári úti tüzet

Hír TV

2019. augusztus 19., hétfő 20:09

Hétfő estére eloltották a tűzoltók a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében lévő épület tetőszerkezetében keletkezett tüzet, de az utómunkálatok még tartanak - mondta Kisdi Máté. a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Tájékoztatás szerint a "lánggal égést" megszüntették a 2400 négyzetméteres tetőszerkezetben, de parázsló részeket még keresnek, 40 tűzoltó dolgozik még a helyszínen.

A hétfő délelőtt kigyulladt tetőszerkezet oltására 75 tűzoltó 23 tűzoltó gépjármű, köztük 5 magasból mentő vonult ki a korábbi tájékoztatás szerint.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, az ügyben folyik a tűzvizsgálat.

Budapest IX. kerületének önkormányzata délután azt közölte az MTI-vel, hogy a Bakáts téri polgármesteri hivatalban szükségszállást nyitottak az érintett Ipar utca 2A és 2B, valamint a Soroksári út 16 alatti házakból kitelepített lakóknak.

A házakban összesen mintegy 220 bejelentett lakót tartanak nyilván. A kerület vezetése minden érintettel felveszi a kapcsolatot, megoldják mindenki lakhatását, elhelyezését.

 

MTI