2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

A trónfosztott királyság

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Ellepték a NAV-osok Gyurcsány emberének házát

A Magyar Nemzet úgy tudja, az adónyomozók Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármester gyanús házfelújításával kapcsolatban kerestek iratokat.

  • Ellepték a NAV-osok Gyurcsány emberének házát

Kiszállt az ellenzék közös újpesti polgármesterjelöltjéhez, jelenlegi DK-s alpolgármesterhez az adóhatóság, majd a költségvetési csalás gyanújával vizsgálódó NAV-nyomozók Trippon Norbert családi házánál házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le - tudta meg a Magyar Nemzet.

Az ügyben a lap kérdéseket tett fel a NAV-nak is, akik az eljárás és a házkutatás tényét nem cáfolták, de azt közölték, hogy a "folyamatban lévő büntetőeljárás érdekeire tekintettel, nem áll módunkban a kérdéseit megválaszolni". 

A Magyar Nemzet információi szerint a bűnügy szálai egy 2019 óta létező, hierarchikusan felépített, számlagyáras bűnszervezetig vezetnek vissza. A bűnbanda célja a számlagyár fenntartásával, fiktív számlák kiállításával. Ehhez több céget vontak irányításuk alá, amelyek élére strómanokat állítottak.

A rendszer úgy működött, hogy a számlázási láncolatot úgy hozták létre, hogy azok valós gazdasági tevékenység látszatát keltették. A társaságok a befogadott fiktív számlák ellenértékét a számlagyár irányába utalták tovább, a láncolat végén pedig ezt készpénz formájában visszajuttatták a megrendelőnek. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

A Kúriánál pattog a labda, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is beadta kérelmét. Pedig a főpolgármesternek lenne erre egy egyszerűbb lehetősége is. Akár le is mondhatna, és akkor egyértelműen új választást kellene kiírni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!