2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Ellenzéki reakciók a miniszterelnöki beszédre: a DK csak egy mondatra volt képes

Sorra érkeznek az ellenzéki reakciók Orbán Viktor idei tusványosi beszédére.

  • Ellenzéki reakciók a miniszterelnöki beszédre: a DK csak egy mondatra volt képes

A Párbeszéd szerint a miniszterelnöknek nincs érvényes gondolata a jövőnkről, a Demokratikus Koalíció pedig érdemi vélemény helyett, csak egy mondatban reagált a kormányfő beszédére.

„Kellemes nyári időjárást és időtöltést kívánunk!” - mindössze ennyi telt a DK-tól érdemi értékelés helyett a miniszterelnök tusnádfürdői beszéde után.

Gondolatait a Momentum sem tudta részletesen kifejteni. A párt szerint Orbán Viktor felszólalása csak üres semmit mondás volt.

"Orbán már a Jóisten segítségét kéri.” – Ez már az MSZP társelnöke, Komjáthi Imre bejegyzésében olvasható. A baloldali politikus szerint ugyanis 2030-ig hazánk nem kerülhet az Európai Unió öt legversenyképesebb országa közé.

Tordai Bence a Párbeszéd – Zöldek Facebook-oldalán fejtette ki gondolatait. Az országgyűlési képviselő azt sérelmezte, hogy a miniszterelnök nem ejtett szót az ökológiai és klímaválságról beszédében. Tordai úgy fogalmazott: megoldások helyett Orbán Viktor egyetlen dolgot mutatott be: hogy nincs érvényes gondolata a jövőnkről.

A Lehet Más a Politika név nélkül tett közleményt Facebook-oldalára, amelyben azt írták: Orbán Viktor vélhetően egy korábbi beszédét mondta el.

A Jobbik-konzervatívok közleményében pedig azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy Orbán Viktor kivezetné az Európai Unióból az országot.

A korábbi Jobbik-elnök, azóta A Nép Pártján néven mozgalmat alapító Jakab Péter is reagált Orbán Viktor beszédére. Az egykori jobbikos szerint a kormányfőnek a legfontosabb a hatalom, amit a miniszterelnök beszédének első öt perce alapján állít.

A 2022-as választások bukott miniszterelnök-jelöltje mindössze röviden kommentálta Orbán Viktor szavait. Márki-Zay Péter azt taglalta, hogy szerinte a 2010 óta miniszterelnöki posztot betöltő Orbán Viktor 2040-ig készül maradni pozíciójában.

Fotó: Illusztráció - korábbi fotó az Országgyűlésből

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!