2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Ellenzéki botrányok 2020-ban

Kormánypárti politikusok és szavazók sértegetése, áramlopás, és kiszivárgott hangfelvételek Kispestről, illetve Gödről - most nézzük, hogy milyen botrányok övezték az idei évet az ellenzék által vezetett kerületekben, településeken. Bakos Lívia összefoglalója:

  • Ellenzéki botrányok 2020-ban

Ezen a felvételen az hallható, hogy a ferencvárosi polgármester egy februári testületi ülésen hülyének nevezte az éppen felszólaló kormánypárti képviselőt. Baranyi Krisztina utána úgy mentegetőzött, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja, és ezt a megjegyzést magában szerette volna tartani.

Nem ez volt az egyetlen eset idén, hogy baloldali politikusok sértő megjegyzéseket tettek: Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere az év elején rémisztő képződménynek nevezte a keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

A kijelentés miatt több ezren gyűltek össze a hetedik kerületi polgármesteri hivatal előtt, hogy lemondásra szólítsák fel Niedermüller Pétert, aki ennek ellenére maradt.

Ősszel újabb botrány robbant ki Erzsébetvárosban: ezen a nagy teljesítményű számítógépen bányászta a kriptovalutát a DK-s Borka-Szász Tamás az önkormányzat épületében, néhány méterre Niedermüller Péter polgármester szobájától. Ráadásul Borka-Szász a számítógép működéséhez a hivatal áramhálózatát használta. A kerületvezetője arra nem adott választ, hogy nem tűnt-e fel neki hivatalában ez a tevékenység.

A rendőrség nemcsak Erzsébetvárosban, hanem Kispesten is vizsgálódik: ősszel nyomozást indítottak egy újabb hangfelvétel miatt.

Ezen Lackner Csaba arról beszélt, hogy egy vendéglátóhely mosdójában kokainozott a kispesti vagyonkezelő igazgatója, minderről pedig Gajda Péter is tudott.

Korábban a Hír TV és a Magyar Nemzet mutatta be azokat a kép- és hangfelvételeket, amelyeken a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. A felvételeken fehér porral látható és a közpénzek ellopásáról beszélő Lackner Csaba is tagja még a kispesti testületnek. A korrupciós ügyek kivizsgálására felállított bizottság mandátumát azonban nem hosszabbították meg a kerületben, annak ellenére, hogy a járvány miatt érdemi munkát nem tudtak végezni.

A kiszivárgott kép-és hangfelvételek nemcsak Kispesten okozta feszültséget: elszabadultak az indulatok Gödön is. A település momentumos polgármestere, Balogh Csaba kijelentette: nem tud együttműködni a DK-s és LMP-s alpolgármestereivel. Válaszként az ellenzéki többségű testület felmentette a a település első emberét.

A településen végül egy hangfelvétel miatt éleződött ki a Demokratikus Koalíció és a Momentum közötti konfliktus. A Gyurcsány párt azzal vádolta meg a gödi polgármestert, hogy a felvételen megnevezett Pintér György személyében a DK-s alpolgármester helyett egy Fideszest szeretett volna maga mellé. A Momentum szerint viszont Gyurcsány Ferenc pártja manipulálta a felvételt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!