2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A kenguru

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Ellentmondásos nyilatkozatot tett a gyöngyösi Covid-tesztet végző cég vezetője

Fogyasztóvédelmi vizsgálat indulhat a gyöngyösi tesztmutyi miatt. Csaknem hatszoros áron biztosította a koronavírus tesztet Gyöngyös oltásbotrányba is keveredett baloldali önkormányzata a helyi lakosoknak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, ha az oltás mintatelepülését kellene megkeresni, az biztosan nem Gyöngyös lenne.

  • Ellentmondásos nyilatkozatot tett a gyöngyösi Covid-tesztet végző cég vezetője

 

"Amit oly sokszor hangoztattunk és ne csak az maradjon rajtunk, hogy mi követeljük, kérjük a kormánytól a tesztelést, most az önkormányzat besegít a tesztelésbe."

- mondta Hiesz György, Gyöngyös független polgármestere.

Nem vár a kormány segítségére, saját kezébe veszi az irányítást Gyöngyös város önkormányzata és besegít a tesztelésbe. Ezt jelentette be még novemberben a mátraaljai város baloldali polgármestere. Erre azonban az önkormányzat egy kommunikációs tanácsadásra szakosodott céggel szerződött le, ami mindössze fél éve foglalkozik csak egészségügyi vizsgálatokkal.

"Lesz egy diszpécserszolgálat, megadunk egy telefonszámot, egy email címet, ott lehet érdeklődni a részletekről és aki szeretne jönni szűrésre az átutalja a pénzt mi pedig a tesztelőcsapatnak az átutalók, átutalandók névsorát átadjuk, tehát azok lesznek megtesztelve, akik ezt az összeget befizették."

- jegyezte meg Hiesz György, Gyöngyös független polgármestere.

A vizsgálat árát egyébként nem a tesztet végző vállalkozásnak, hanem az önkormányzatnak kell befizetni.

"Egy antigén gyorstesztelés fog zajlani, önköltséges alapon."

- mondta Hiesz György.

A polgármester önköltségen ígérte a vizsgálatot, mégis 12.700. forintot kell fizetni - előre. Az interneten azonban bárki számára elérhető ennek a tesztnek a tényleges ára. A COVID-19 és Influenza Antigén Kombinált Gyorsteszt 20 darabos kiszerelésben kapható 47.500 forintért – azaz egy darab mindössze 2375 forint.

A vizsgálatot végző Arvali Kft ügyvezetője a HEOL.HU-nak elismerte, hogy valóban be lehet szerezni a tesztet akár 2300 forintért is. Állítása szerint ők csak 10 százalékot keresnek az ügyleten. Karvalics Attila arra a kérdésre, hogy akkor miért kellett közel 13 ezret fizetni érte azt felelte: nem kellett, aki akart és úgy látta jónak adott érte pénzt az önkormányzatnak.

"Egy olyan 12600-12700 forint körüli összegért lehet tesztelni."

- állította Hiesz György Gyöngyös polgármestere.

Csakhogy az önkormányzat nem lehetőségként tüntette fel az összeget.

"Hát, hogyha indokolt, akkor fogyasztóvédelmi vizsgálatra van lehetőség, ez bejelentésre történik és hatóságok folytatják le."

- mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta, akár a fogyasztóvédelem is vizsgálhatja a gyöngyösi ügyletet. Gulyás Gergely az oltásbotrányba keveredett város baloldali vezetését is értékelte.

"Hogyha az oltás mintatelepülését keressük, akkor vélhetően ezt nem Gyöngyösön fogjuk megtalálni."

- tette hozzá Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hiesz György Gyöngyös polgármestere a legelsők között hozott szigorú szabályokat a koronavírus megjelenésekor. Nem csak a maszkhasználatot tette kötelezővé, hanem az üzletekben kesztyűt is viselni kellett. Miután azonban soron kívül és jogosulatlanul megkapta a védőoltást, azonnal enyhített a korlátozáson és az országban elsőként szüntette meg a védőmaszk kötelező viselését.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!