2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Ellehetetlenítik Pikóék a polgárőrséget

Ismét kiderült, hogy Pikó András balliberális polgármesternek csak szavak szintjén fontos a közbiztonság kérdése - írja a Magyar Hírlap.

  • Ellehetetlenítik Pikóék a polgárőrséget

 

Bár tegnapi Facebook-bejegyzésében azt írta, a józsefvárosi önkormányzat a lakhatás, a köztisztaság mellett prioritásként tekint a rend fenntartására is, a józsefvárosi polgárőrség ellehetetlenítése nem ezt a célt szolgálja. Mint az a helyi ügyekkel foglalkozó Ferencjózsef blog írásából kiderült,

Pikóék előzetes egyeztetés nélkül elvették a polgárőrök irodáját, elkobozták szolgálati autóikat, illetve megvontak mindennemű támogatást a testülettől.

Az ügy miatt parázs vita alakult ki a költségvetési és pénzügyi bizottság legutóbbi ülésén, a balliberális többség azonban hajthatatlan volt, így nem kerülhet a képviselő-testület elé a polgárőrség helyzete.

Józsefvárosban az elmúlt tíz évben felére esett vissza a regisztrált bűncselekmények száma, az eredményhez jelentősen hozzájárult a helyi polgárőrség is.

Kaiser József, az önkéntes testület vezetője a fejlemények kapcsán azt mondta:

míg a korábbi, fideszes városvezetés amiben csak tudta, támogatta munkájukat, addig Pikóék egészen máshogy állnak a polgárőrséghez.

Hozzátette, az ellehetetlenítés ellenére továbbra is szeretnének segíteni.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!