2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Elkezdték kikapcsolni a meleg vizet + Videó

400 háztartásban korlátozzák a melegvíz-szolgáltatást Győrben. A városüzemeltetési vállalat azokat kapcsolja le a rendszerről, akik 150 ezer forintnál magasabb távhődíjtartozást halmoztak fel. Tavaly év végéig a fogyasztók adóssága meghaladta az 560 millió forintot.

Március közepétől azoknál az adósoknál korlátozzák a szolgáltatást Győrben, akik hónapok óta nem fizetnek a fűtésért.

„A lakossági díjfizetőknél egy elég erőteljes, mintegy 30 százalékos emelkedést tapasztalhattunk az elmúlt egy év folyamán. Más kérdés, hogy most egy fűtési szezonnak a közepén vagyunk, tehát ez is produkál egyfajta kintlévőség-növekedést, de az objektív számokból is úgy látjuk, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest idén igen erősödött a távhődíjakból eredő kintlévőség” – mondta a Hír TV-nek Pálfay Szilárd, a Győri Kommunális Szolgáltató jogtanácsosa.

A meleg víz elzárása előtt több fizetési felszólítást küld a lakóknak az önkormányzat. A Győr-Szol Zrt.-nél azt mondják, sok a szociálisan rászoruló, akiknek részletfizetést ajánlanak fel. De egyre többen vannak, akik bár tudnának, nem hajlandók fizetni a szolgáltatásért.

„Már a melegvízhasználat felfüggesztésének kilátásba helyezésére is volt olyan fogyasztó, aki 1,3 millió forintos tartozását rendezte egy összegben. Azt gondolom, ilyen esetekben feltételezhető, hogy nem az anyagi, szociális helyzet bizonytalansága volt, ami miatt nem fizették ki ezeket a számlákat” – mondta Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.



Előfordulnak olyan lakók is, akik a plombát lefeszítik, vagy más eszközökkel szabálytalanul helyreállítják a kikapcsolt melegvíz-szolgáltatást. „A meleg vizet egyszerűen keresztülfolyatják a radiátoron, és a fűtőtest másik végét meg belevezetik a fürdőkádba, aztán folyik. Gyakorlatilag több tíz köbméter naponta, és azzal fűtöttek” – fogalmazott Princes Gábor, a cég szolgáltatási üzemvezetője.

A szolgáltatás felfüggesztése után fizetési kedvezményt már nem lehet kérni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!