2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Csak csonthalom?

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Elkezdődött Czeglédy Csaba pere

  • Elkezdődött Czeglédy Csaba pere

Elkezdődött Czeglédy Csaba büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken, ám üres maradt a vádlottak padja.

Czeglédy és társai nem jelentek meg a tárgyaláson, őket az ügyvédek képviselik.

A vádirat szerint az ügyvéd-üzletembert, korábbi MSZP-s, jelenleg DK-s politikus, Gyurcsány Ferenc barátja 22 bűntársával egy olyan számlázási láncot alakított ki, amelynek lényege az volt, hogy a munkaerő-közvetítés kapcsán felmerülő közterhek megfizetését elkerüljék, és a láncolat végén található Human Operator Zrt. jogosulatlanul igényelhesse vissza az áfát.

Ha a vádak bebizonyosodnak, fegyház és vagyonelkobzás vár a Gyurcsány-párti politikusra.

 

Budai Gyula: Időhúzásra játszhattak Czeglédy Csabáék

Időhúzásra játszhattak Czeglédy Csabáék – állítja a Fidesz országgyűlési képviselője.

Budai Gyula a Hír TV-nek elmondta, azért húzódott idáig az ügy, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapította, hogy két olyan védő is volt az ügyvédek sorában, akik összeférhetetlennek minősülnek.

Binszky József, szegedi DK-s politikus ügyvéd például úgy vállalta el az egyik terhelt védelmét, hogy korábban vele érdekellentétben álló vádlottat képviselt.

Czeglédy, Gyurcsány ügyvédje pedig többször mentelmi jogára hivatkozva bújt ki a vádak alól.

 

Elkezdődött Gyurcsány ügyvédjének adócsalási pere

Tagadják a szocialista politikusok, hogy pártjukhoz is jutott volna a Czeglédy Csaba iskolaszövetkezetéből eltűnt pénzekből. Az ügyvédnek hiába függesztették fel kamarai tagságát, továbbra is jogászkodik a költségvetési csalással vádolt politikus.

Több ezer diákot érinthetett a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet a Human Operator Zrt-nek a fizetésképtelenné válása 2017-ben. Gyurcsány Ferenc akkor nem nagyon vett tudomást az ügyről, szerinte ez csak néhány embert érintett.

Gyurcsány Ferenc több szállal is kötődik a bűnszövetségben elkövetett több milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabához, nem csak a barátja és az ügyvédje volt, hanem a támogatója is. A Gyurcsány család cége, az ALTUS ugyanis több alkalommal nyújtott 100 milliós kölcsönt a Human operatornak.

Czeglédy ellen először 2001-ben emelt vádat az ügyészség adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségével, amiért másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, 2 évre felfüggesztve.

Majd 2008-ban, egy rejtett kamerás felvételből derült ki, hogy az alacsonyabb adó miatt, diákigazolvánnyal nem rendelkező felnőtteket is diákként foglalkoztatott.

A vád szerint 2011 és 16 között a volt szocialista képviselő bűnszervezetén keresztül több mint 6 milliárd forintos kárt okozott az államnak.

Ha a vádak bebizonyosodnak, fegyház és vagyonelkobzás vár a Gyurcsány-párti politikusra.

A Fidesz szerint ez a több mint 6 milliárd forint akár a DK és az MSZP pártkasszájába is kerülhetett. A szocialista politikusok ezt cáfolják, és a vádirat ellenére is ártatlannak tartják Gyurcsány ügyvédjét.

Szerettük volna megkérdezni a DK-s Vadai Ágnes is, ám elmenekül a kameránk elől. Kerestük pártja sajtóosztályát is, de adásunkig nem válaszoltak megkeresésünkre.

Czeglédy Csaba ügye a Parlamentben is téma volt, kedden kezdődik ugyanis Gyurcsány ügyvédjének újabb pere. Budai Gyula emlékeztetett, a Gyurcsány párt a vádak ellenére is 150 milliós ügyvédi szerződéseket kötött baloldali önkormányzatokkal.

Hiába függesztették fel kamarai tagságát, továbbra is jogászkodik a költségvetési csalással vádolt politikus.

A DK-s vezetésű önkormányzatok egyébként nem tartják etikai szempontból aggályosnak, hogy egy olyan ügyvédi irodával állnak szerződésben, amely névadójának kamarai tagságát felfüggesztették.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!